Financial Times: Οι ΗΠΑ καλούν την Ευρωζώνη να συμβιβαστεί με την Αθήνα

Η κυβέρνηση Ομπάμα πιέζει τους ηγέτες της ευρωζώνης να συμβιβασθούν περισσότερο με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, καθώς αυξάνονται οι φόβοι πως μια παρατεταμένη αντιπαράθεση για τα δημοσιονομικά θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομία, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times».

Η αμερικανική προσπάθεια άσκησης πίεσης λαμβάνει χώρα εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για τη σκληροπυρηνική στάση που υιοθετούν ορισμένα μέλη της ευρωζώνης, ιδιαίτερα η Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της για δημοσιονομικές μειώσεις, προστίθεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της ΕΕ και των ΗΠΑ.

«Συμβουλεύσαμε όλες τις πλευρές πως χρειάζεται να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός από την πλευρά όλων», δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με τους Financial Times. «Υπάρχουν όρια στο πόση πολλή λιτότητα μπορεί να αντέξει μια κοινωνία».

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την αντιπαράθεση με την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Κωνσταντινούπολη καθώς και στη διάρκεια των διμερών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρουν οι Financial Times

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν για την πιθανότητα η κατάσταση στην Ελλάδα να οδηγήσει στην αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

«Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε κατάτμηση θα είχε σοβαρές συνέπειες μετάδοσης», δήλωσε στους Financial Times ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

«Αυξάνονται στην Ιταλία οι φωνές

κατά της λιτότητας μετά τις εκλογές στην Ελλάδα»

Ισπανία-Πρωτιά του Podemos σε δημοσκόπηση

Επίθεση των Anonymous στη Μέρκελ – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ