"Δεν υπάρχει σχέδιο Β ενάντια στον ιό Έμπολα"

  • επικοινωνία

20 Ιανουάριου 2021 | Εορτάζουν:
  • Θύρσος
  • Θύρσα
  • Θύρση
  • Ευθύμιος
  • Ευθυμία
  • Φαβιανός
  • #Κορονοϊός
  • #Μπάιντεν

  • "Δεν υπάρχει σχέδιο Β ενάντια στον ιό Έμπολα"

    10:53 πμ, Κυριακή 04 Ιάν 2015 10:53 πμ, Κυριακή 04 Ιάν 2015

    Διεθνή

    Δεν υπάρχει «σχέδιο Β» ενάντια στον ιό Έμπολα, «πρέπει να νικηθεί», δήλωσε ο νέος επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της επιδημίας (UNMEER) Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ, την ώρα που από την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 7.900 άνθρωποι.

    «Δεν διαθέτουμε σχέδιο Β, πρέπει να νικήσουμε τον ιό αυτό. Είναι εφικτό», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ μόλις έφτασε στην Άκρα. «Πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση. Αναμφισβήτητα έχουμε μια δύσκολη περίοδο μπροστά μας, όμως μπορούμε να πετύχουμε», υπογράμμισε.

    Ο Μαυριατανός Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ ορίστηκε επικεφαλής της UNMEER στις αρχές Δεκεμβρίου από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν σε αντικατάσταση του Αμερικανού Άντονι Μπάνμπουρι. Έφτασε χθες Σάββατο στην πρωτεύουσα της Γκάνας, όπου είναι η έδρα της UNMEER, για να αναλάβει τα καθήκοντά του.

    Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ συντονίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πιο θανατηφόρας επιδημίας του ιού Έμπολα στην Ιστορία.

    Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και σταματά στις 28 Δεκεμβρίου, ο αριθμός των νεκρών από τον ιό Έμπολα στη δυτική Αφρική ξεπερνά τους 7.900 σε σύνολο περισσότερων από 20.200 καταγεγραμμένων κρουσμάτων στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.

    «Πρέπει να συνεχίσουμε (τη μάχη) μέχρι να μην υπάρχει πλέον ούτε ένα κρούσμα, διότι έστω και ένα είναι πάρα πολύ», επεσήμανε ο Άχμεντ. «Η δουλειά που είναι μπροστά μας είναι πολύ σκληρή, όμως πραγματικά δεν έχουμε άλλη επιλογή», πρόσθεσε.

    Ο Άχμεντ αναμένεται να μεταβεί στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια στη Γουινέα με στόχο «να ενισχυθούν οι στρατηγικές προτεραιότητες της UNMEER», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

    Θα τον συνοδεύει ο Ντέιβιντ Νάμπαρο συντονιστής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της επιδημίας.

    Δείτε επίσης:

    ΤΩΡΑ -Πλοίο βυθίζεται έξω από το Σαουθάμπτον - ΒΙΝΤΕΟ

    • ΟΗΕ
    • ΣΧΕΔΙΟ Β'
    • ΕΜΠΟΛΑ
    • ΕΠΙΔΗΜΙΑ
    • ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΙΟΥ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Σε κρίσιμη κατάσταση η νοσηλεύτρια που μολύνθηκε από τον Έμπολα

      Σε κρίσιμη κατάσταση η νοσηλεύτρια που μολύνθηκε από το...

    • "Διεθνές Έτος Φωτός" το 2015

      "Διεθνές Έτος Φωτός" το 2015

    • Ανάρρωσε ο Ιταλός γιατρός που είχε προσβληθεί με Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

      Ανάρρωσε ο Ιταλός γιατρός που είχε προσβληθεί με Έμπολα...

    • Στους 7.905 οι νεκροί από τον Έμπολα

      Στους 7.905 οι νεκροί από τον Έμπολα

    • Ο ΟΗΕ απέρριψε το παλαιστινιακό ψήφισμα για ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ

      Ο ΟΗΕ απέρριψε το παλαιστινιακό ψήφισμα για ειρηνευτική...

    • Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου η ασθενής με Έμπολα

      Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου η ασθενής με Έμπ...

    • Κρούσμα Έμπολα στη Γλασκώβη

      Κρούσμα Έμπολα στη Γλασκώβη

    • "Δεν είμαι ήρωας", λέει ο γιατρός που μολύνθηκε από τον Έμπολα

      "Δεν είμαι ήρωας", λέει ο γιατρός που μολύνθηκε από τον...

    • Ο ΟΗΕ καλεί το Πακιστάν να σταματήσει τις εκτελέσεις θανατοποινιτών

      Ο ΟΗΕ καλεί το Πακιστάν να σταματήσει τις εκτελέσεις θα...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑