Ο διεθνής Τύπος για το Norman Atlantic

Την είδηση για το φλεγόμενο ιταλικό πλοίο στα ανοικτά των Οθωνών 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα όπου επιβαίνουν 478 άτομα είναι πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Όπως γράφει το CNN , “Οι διασώστες σπεύδουν σε φλεγόμενο πλοίο μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας” και στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι κοινή ελληνοϊταλική επιχείρηση είναι σε ξέλιξη για τη διάσωση εκατοντάδων επιβαινόντων, σύμφωνα με ενημέρωση που έχει το αμερικανικό δίκτυο από το ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας.

Το Skynews σημειώνει “Πυρκαγιά ξεσπά σε ιταλικό πλοίο φεύγοντας από την Ελλάδα” και τονίζει ότι οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενέστατες.

Επίσης, το Reuters έχει τίτλο “Το επιβατηγό πλοίο εκκενώνεται μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ιταλικό φέρι φεύγοντας από την Ελλάδα” κι επικαλείται μαρτυρίες επιβατών αλλά και την επίσηη ενημέρωση των ελληνικών αρμόδιων Αρχών.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa έχει δημοσίευμα με τίτλο “Στις φλόγες το ιταλικό πλοίο Norman Atlantic – Σωσίβιες λέμβοι στη θάλασσα – Επιβάτης: Τα παπούτσια μου άρχισαν να λιώνουν”, ενώ στον υπότιτλο επισημαίνεται πως οι κακές καιρικές συνθήκες παρεμποδίζουν την επιχείρηση διάσωσης.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ