Ντονέτσκ-Νεκροί δύο έφηβοι από όλμο

Ντονέτσκ-Νεκροί δύο έφηβοι από όλμο

Δύο έφηβοι, 14 και 18 ετών, σκοτώθηκαν όταν ένα βλήμα έπληξε το γήπεδο ενός σχολείου στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανέφερε η δημαρχία της πόλης σε ανακοίνωσή της στο Διαδίκτυο.

«Εξαιτίας της ρίψης ενός βλήματος από τη ζώνη των συγκρούσεων, δύο έφηβοι σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν στο γήπεδο ενός σχολείου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι το επεισόδιο σημειώθηκε 2 με 3 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, όπου μαίνονται μάχες μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν από την πλευρά τους ότι οι τραυματίες είναι τέσσερις, τρεις ηλικίας 17 ετών και ένας ηλικίας 21 ετών. Όλοι τους νοσηλεύονται, ενώ ένας εξ αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του ότι η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών στις 5 Σεπτεμβρίου δεν έχει καταφέρει να τερματίσει τον εμφύλιο πόλεμο, όπως τον χαρακτήρισε, στην ανατολική Ουκρανία.

«Παρά τις συμφωνίες του Μινσκ, συνεχίζονται τα πυρά εναντίον ειρηνικών πόλεων και πολίτες εξακολουθούν να πεθαίνουν», δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Η ουκρανική κυβέρνηση και οι αντάρτες αλληλοκατηγορούνται για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ