Ακυρώνονται πτήσεις στο Τελ Αβίβ-Ρουκέτα κοντά στο αεροδρόμιο

Ακυρώνονται πτήσεις στο Τελ Αβίβ-Ρουκέτα κοντά στο αεροδρόμιο

Δεκάδες πτήσεις προς και από το διεθνές ισραηλινό αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ ακυρώθηκαν αφού μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε κοντά στον περίβολο του αεροδρομίου.

Ογδόντα από τις 209 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα έχουν ακυρωθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Λίζα Ντβιρ.

Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al θέλει να προγραμματίσει έκτακτες πτήσεις για να επαναπατρίσει Ισραηλινούς που έχουν αποκλεισθεί στο εξωτερικό εξαιτίας των ακυρώσεων των πτήσεων.

Αεροπορικές εταιρείες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σταμάτησαν χθες τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ έπειτα από προειδοποιήσεις που διατυπώθηκαν από κυβερνητικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των επιβατών.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες Delta Air Lines, American Airlines Group και United Airlines ήταν οι πρώτες που ανακοίνωσαν ακυρώσεις των πτήσεών τους μέχρι νεωτέρας και ακολούθησαν αναγγελίες για ακυρώσεις πτήσεων από ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες η γερμανική Lufthansa και η γαλλική Air France.

Η εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ πως σταματάει τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ μέχρι αύριο, Πέμπτη, και πως παρακολουθεί την κατάσταση.

Η Air Berlin, δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, ανακοίνωσε επίσης πως σταματάει τις πτήσεις της σήμερα, επικαλούμενη την κατάσταση επί του πεδίου. Στη διάρκεια της ημέρας, αρκετές αεροπορικές εταιρείες άλλαξαν δρομολόγια πτήσεων που κατευθύνονταν ήδη προς το Τελ Αβίβ ή τις κάλεσαν να επιστρέψουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

BINTEO-Δημοσιογράφος του BBC δέχτηκε επίθεση από Ισραηλινό

ΒΙΝΤΕΟ-Άγριος καυγάς στην ουκρανική βουλή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ