Απιστία: Το…εθνικό σπορ της Γαλλίας

Απιστία: Το…εθνικό σπορ της Γαλλίας

 

Πάνω από το 50% των Γάλλων και το 1/3 των Γαλλίδων έχουν απατήσει το σύντροφό τους, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, δηλαδή μετά τις αποκαλύψεις του ερωτικού σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία Ifop που έκανε την έρευνα, συνολικά περισσότερο από το 1/3 των Γάλλων, ανδρών και γυναικών, θα ήταν διατεθειμένοι να απατήσουν το σύντροφό τους εάν ήταν σίγουροι ότι δεν θα τους καταλάβαιναν. Αυτό είναι και το πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα, σύμφωνα με τον ερευνητή της εταιρείας Φρανσουά Κράους.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των άπιστων Γάλλων συντρόφων έχει υπερδιπλασιαστεί από 19% τη δεκαετία του 70′ στο 40% σήμερα.

Οι πιο επιρρεπείς στην απιστία , σε ποσοστό 66% , είναι οι πετυχημένοι άνδρες άνω των 50, και οι άνδρες με αριστέρες πολιτικές πεποιθήσεις σε ποσοστό 45%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 63% των Γάλλων πιστεύει ότι είναι δυνατόν να παραμείνει κανείς ερωτευμένος με το σύντροφό του, ακόμη κι αν αυτός έχει παραστρατήσει.

“Βρήκαμε επίσης ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο δεκτικές στην απιστία από τους άνδρες”, σημειώνει ο ερευνητής της εταιρείας. 

Τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας ταιριάζουν με μια αντίστοιχη που είχε γίνει το 2013 , στην οποία είχε διαπιστωθεί ότι οι Γάλλοι δεν παίρνουν την απιστία πολύ στα σοβαρά…

Τότε, το 47% των Γάλλων είχε απαντήσει ότι η απιστία είναι ηθικά απαράδεκτη. Σε σύγκριση με άλλους λαούς ( 60% των Βρετανών, 64% των Ισπανών, 65% των Ιταλών και 74% των Αμερικανών) τα ποσοστά είναι εξαιρετικά χαμηλά…

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ