Σοκ στην Ιταλία από τριπλή δολοφονία

Σοκ στην Ιταλία από τριπλή δολοφονία

Η ιταλική κοινή γνώμη έχει σοκαριστεί από τριπλή μαφιόζικη δολοφονία, που φαίνεται να συνδέεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ένα από τα θύματα της οποίας ήταν ένα αγόρι 3 ετών.

Ένας άνδρας 52 ετών, ο παππούς του αγοριού, μια νεαρή Μαροκινή 27 ετών, σύντροφος του παππού και το μικρό αγόρι βρέθηκαν την Κυριακή απανθρακωμένοι σε ένα καμένο αυτοκίνητο σε μια απομονωμένη περιοχή της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία.

«Πώς μπορείτε να σκοτώσετε έναν τόσο μικρό άνθρωπο; Αυτό ξεπερνά κάθε όριο», δήλωσε ο εισαγγελέας Φράνκο Τζιακομαντόνιο, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Το συμβάν είναι χωρίς προηγούμενο, είναι φρικτό. Πιστεύω ότι είναι η πιο αποτροπιαστική δολοφονία που έχω συναντήσει στη διάρκεια των πολλών χρόνων που εργάζομαι», πρόσθεσε ο Τζιακομαντόνιο.

Ο άνδρας που δολοφονήθηκε φέρεται να είναι ο Τζουζέπε Γιανιτσέλι, παππούς του μικρού αγοριού, του Νικόλα Καμπολόνγκο. Ο Γιανιτσέλι είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στην οικία του, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του.

Η σύζυγός του Μαρία Ροζάριο Νουσέρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή, επίσης για διακίνηση ναρκωτικών.  Η μητέρα του Νικόλα, η Αντόνια, 24 ετών, εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το μικρό αγόρι έχει περάσει περισσότερο από ένα χρόνο στη φυλακή μαζί με τη μητέρα του, προτού δοθεί στον παππού του.

Η άλλη κόρη του Γιανιτσέλι έχει καταδικαστεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για τον ίδιο λόγο. Η τοπική διεύθυνση καταπολέμησης της μαφίας έχει ξεκινήσει έρευνα για την τριπλή δολοφονία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ