Ειρωνεία για την ελληνική προεδρία από την Telegraph

Ειρωνεία για την ελληνική προεδρία από την Telegraph

 

«Μπορεί η Ελλάδα να αποκαταστήσει τη φήμη της;» διερωτάται στον τίτλο άρθρου της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία παρουσιάζει ως «παράδοξο» το γεγονός ότι «το κράτος μέλος που υπήρξε επί πέντε χρόνια το σοβαρότερο πρόβλημα της ΕΕ, η Ελλάδα δηλαδή, τώρα αναλαμβάνει τα ηνία της».

«Γιατί κάποιος να θέλει τη χρεωκοπημένη Ελλάδα να πάρει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από πέντε χρόνια στα οποία παραλίγο να γονατίσει ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο;» συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Η ΕΕ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να κυβερνήσει τον εαυτό της και έχει βάλει από πάνω της την τρόικα. Ωστόσο τώρα της έδωσαν την προεδρία της ΕΕ!» προσθέτει με μια δόση ειρωνείας ο Βρετανός συντάκτης, Κόλιν Φρίμαν.

«Η ελληνική προεδρία της ΕΕ μοιάζει με μεθυσμένη πρωτοχρονιάτικη φάρσα» προσθέτει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, ο οποίος αναφέρεται και στο κλίμα εναντίον της Άνγκελας Μέρκελ σημειώνοντας ότι πολλοί Έλληνες την παρομοιάζουν με τον Χίτλερ και τονίζει ότι η «κατήχηση» από τη Γερμανία και την τρόικα είναι απίθανο να σταματήσει.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στο θέμα της φοροδιαφυγής τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Παρά το πρωτογενές πλεόνασμα, η φοροδιαφυγή – η οποία κατά την Οθωμανική Κυριαρχία θεωρούταν πατριωτικό καθήκον -, φαίνεται πως βρίσκεται ακόμη στο ελληνικό DNA».

Κατηγορεί δε την ελληνική κυβέρνηση για τα παράπονά της για τις συνέπειες της ύφεσης και της λιτότητας στην ελληνική κοινωνία, σημειώνοντας πως «δε γίνεται καμία αναφορά στις διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις που δημιούργησαν την οικονομική κρίση».

Η εφημερίδα κάνει λόγο και για ενδεχόμενο εκλογών επισημαίνοντας:

«Η τωρινή κυβέρνηση η οποία υπέγραψε τα μέτρα λιτότητας είναι τόσο καλή όσο μπορεί να περιμένει η τρόικα. Οι εκλογές την άνοιξη μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τα κόμματα της Αριστεράς που μάχονται κατά της λιτότητας, να διαλύσουν την κυβερνητική πλειοψηφία πηγαίνοντας πίσω ολόκληρο το πρόγραμμα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ