12 νεκροί από έκρηξη στην Συρία

12 νεκροί από έκρηξη στην Συρία

Οι επιδρομές της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας προκάλεσαν δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σήμερα στο Χαλέπι, της βόρειας Συρίας, ενώ τουλάχιστον 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στην κεντρική επαρχία Χομς.

“Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν από βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά που ρίχθηκαν από αεροπλάνα σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά σε μια αγορά, καθώς και σε συνοικίες του Χαλεπιού”, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το κέντρο Τύπου του Χαλεπιού κατήγγειλε “μια σφαγή” στον αυτοκινητόδρομο αυτό, όπου βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά προκάλεσαν το θάνατο όλων των επιβατών ενός λεωφορείου και κατέστρεψαν δέκα αυτοκίνητα καθώς και μια πολυκατοικία.

“Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα τραυματίες”, ανέφερε το κέντρο Τύπου, το οποίο δεν ήταν σε θέση να δώσει απολογισμό καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν σε συνοικίες του Χαλεπιού.

Η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης κατήγγειλε την εκστρατεία βομβαρδισμού που διεξάγεται εδώ και οκτώ ημέρες εναντίον του Χαλεπιού κάνοντας λόγο για “κατάσταση τρόμου και έξοδο του πληθυσμού προς την ύπαιθρο παρά το μεγάλο ψύχος”.

Χθες, Σάββατο, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταδικάσει τις επιδρομές αυτές και είχε κάνει λόγο για έναν απολογισμό άνω των 200 νεκρών μέσα σε μερικές ημέρες. “Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν προκαλέσει μια καταστροφή στο Χαλέπι”, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στην επαρχία Χομς, η έκρηξη ενός παγιδευμένου φορτηγού κοντά σ’ ένα Δημοτικό σχολείο στο Ουμ αλ-Ούμντα, ένα χωριό όπου κατοικούν κυρίως σιίτες, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άνθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι μαθητές, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο αριθμός των τραυματιών δεν διευκρινίσθηκε. Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ ανήκει στους Αλαουίτες, οι οποίοι αποτελούν έναν κλάδο του σιισμού.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ