Εξοργισμένος ο Ομπάμα

Εξοργισμένος ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πως είναι εξοργισμένος με τη δυσλειτουργία που παρουσιάσθηκε σήμερα στον κυβερνητικό ιστότοπο που αποτελεί μία βασική παράμετρο στον νόμο για την κοινωνική περίθαλψη, αλλά πρόσθεσε πως είναι πεπεισμένος πως το πρόβλημα αυτό θα επιλυθεί τάχιστα.

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα διεμήνυσε πως «κανείς δεν είναι περισσότερο εξοργισμένος από εμένα τον ίδιο» για το γεγονός ότι ο ιστότοπος healthcare.gov δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, «κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να διορθωθεί».

Ο πρόεδρος επεσήμανε πως δεν υπάρχει δικαιολογία για τη δυσλειτουργία του healthcare.gov και υπογράμμισε πως όλοι οι ενδιαφερόμενοι που αντιμετώπισαν πρόβλημα στην εξυπηρέτησή τους λόγω του προβλήματος θα ενημερωθούν προσωπικά.

«Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ψέματα. Ο ιστότοπος είναι αργός, ο κόσμος κολλάει κατά τη διάρκεια της εγγραφής του», παραδέχθηκε ο Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα έχουν επιστρατευθεί πολλοί άνθρωποι, που δουλεύουν εντατικά και πέραν του ωραρίου τους, ώστε να αυξήσουν τις δυνατότητες του ιστότοπου και να λύσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Όπως πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος ορισμένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας στον τομέα της τεχνολογίας εργάζονται στον ιστότοπο, γεγονός που του δίνει τη βεβαιότητα ότι όσα προβλήματα παρουσιάσθηκαν θα επιλυθούν.

Κατά τον ίδιο, η μεταρρύθμιση στον χώρο της κοινωνικής πρόνοιας δεν θα πρέπει να συνοψισθεί στη λειτουργία ή μη ενός ιστότοπου και διαβεβαίωσε πως «το προϊόν του νόμου αυτού είναι καλό».

«Θέλω ο κόσμος να αποκτήσει αυτό το εξαιρετικό προϊόν. Τα προβλήματα είναι αδικαιολόγητα και τα προβλήματα αυτά είναι στην πορεία της επίλυσής τους», διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ