Ο Ομπάμα για την Αλ Κάιντα

Ο Ομπάμα για την Αλ Κάιντα

«Ο πυρήνας της Αλ Κάιντα οδηγείται προς την ήττα», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αλλά ζήτησε να «λαμβάνονται στα σοβαρά» οι πρόσφατες απειλές εξτρεμιστών εναντίον στόχων αμερικανικών συμφερόντων.

Μιλώντας σε ένα πλήθος περίπου 3.000 πεζοναυτών σε στρατιωτική βάση στο Καμπ Πέντλετον στην Καλιφόρνια, ο Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν κατά τα τελευταία 12 χρόνια, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. «Χάρη σε εσάς, η ιεραρχία της Αλ-Κάιντα έχει πληγεί σοβαρά. Ο πυρήνας της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οδηγείται προς την ήττα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος, υπενθυμίζοντας ότι η ολοκλήρωση της αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν, θα γίνει στα τέλη του 2014.

«Αλλά φυσικά, το τέλος του πολέμου στο Αφγανιστάν δεν θα σημάνει και το τέλος των απειλών κατά της χώρας μας», συμπλήρωσε ο Ομπάμα. Σημείωσε δε ότι οι ομάδες που ισχυρίζονται ότι είναι ταγμένες στην Αλ-Κάιντα εξακολουθούν να απειλούν τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές και τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

«Πρέπει να λάβουμε αυτές τις απειλές στα σοβαρά και να κάνουμε τα πάντα για να τις πολεμήσουμε. Αυτό μας το υπενθύμισαν αυτές τις μέρες», είπε, αναφερόμενος στο κλείσιμο των πρεσβειών λόγω του κινδύνου επιθέσεων, ιδίως στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο. Η Ουάσιγκτον αναφέρει την Αραβική Χερσόνησο και ιδιαίτερα την Υεμένη ως το πιο πιθανό στόχο, και εκκένωσε την πρεσβεία της στη Σανάα από το διπλωματικό προσωπικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ