Γερμανός στρατιώτης σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν

Γερμανός στρατιώτης σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν

 

Ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων της Γερμανίας σκοτώθηκε χθες στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας σήμερα.

Είναι ο πρώτος Γερμανός στρατιώτης ο οποίος χάνει τη ζωή του στη χώρα αυτή εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, στο τέλος μια από τις πιο αιματηρές εβδομάδες για τα ξένα στρατεύματα φέτος.

Η βία κλιμακώνεται σε όλο το Αφγανιστάν πριν από την σχεδιαζόμενη αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ξένων στρατευμάτων, κάτι το οποίο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2014, και οι ανησυχίες εντείνονται σχετικά με το πώς θα χειριστούν οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας την κατάσταση μετά την αποχώρηση των μάχιμων διεθνών δυνάμεων.

Συνολικά, τις επτά ημέρες ως το Σάββατο, όταν ο Γερμανός στρατιώτης σκοτώθηκε από πυρά ανταρτών στην επαρχία Μπαγλάν, σκοτώθηκαν 22 ξένοι στρατιώτες, καθώς και τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν σε αποστολή υποστήριξης των δυνάμεων στο Αφγανιστάν στο Κιργιστάν.

Στον απολογισμό αυτό περιλαμβάνονται οι θάνατοι επτά στρατιωτικών των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν χθες Σάββατο σε δύο χωριστές επιθέσεις.

Περίπου 4.200 Γερμανοί στρατιωτικοί συνεχίζουν να υπηρετούν στο Αφγανιστάν, συμμετέχοντας στην Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF), η οποία τελεί υπό την διοίκηση του NATO.

Η χθεσινή απώλεια των γερμανικών ΕΔ αύξησε τον αριθμό των Γερμανών στρατιωτικών οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα αυτή στους 53. Ο προηγούμενος Γερμανός στρατιώτης είχε χάσει τη ζωή του τον Ιούνιο του 2011.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ