• Νέο κύμα απολύσεων στη Motorola

  11:14 μμ, Παρασκευή 08 Μάρ 2013 11:14 μμ, Παρασκευή 08 Μάρ 2013

  Νέο κύμα απολύσεων στη Motorola

  Η Motorola Mobility, θυγατρική της Google, πρόκειται να μειώσει κατά 1.200 τις θέσεις εργασίας, ή 10% του εργατικού δυναμικού της, καθώς η κατασκευάστρια smartphones πασχίζει να επιστρέψει στην κερδοφορία, όπως ανακοίνωσε η μητρική της επιχείρηση σήμερα.

  Οι απολύσεις προστίθενται στις 4.000 που είχαν ανακοινωθεί τον Αύγουστο, καθώς η Google επιδιώκει η επιχείρηση να επικεντρωθεί στην κατασκευή προηγμένων, "έξυπνων" τηλεφώνων και όχι απλών συσκευών.

  "Οι περικοπές αυτές αποτελούν συνέχεια των μειώσεων που ανακοινώσαμε το καλοκαίρι", ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρίας Νίκι Φένγουικ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. "Είναι προφανώς πολύ σκληρό για τους εργαζόμενους που αφορά και δεσμευόμαστε να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν αυτή την δύσκολη μετάβαση", πρόσθεσε.

  Η εφημερίδα Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι επρόκειτο να γίνουν οι απολύσεις νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενη ενδοεταιρικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Η Motorola εξαγοράστηκε από την Google έναντι 12,5 δισ. δολαρίων το 2012, στο πλαίσιο της προσπάθειας της τελευταίας να ανταγωνιστεί την Apple και την Samsung. Ωστόσο στο εσωτερικής διανομής μήνυμα, που περιήλθε στην κατοχή της Wall Street Journal, αναφέρεται ότι "τα κόστη είναι πολύ υψηλά. . . επιχειρούμε σε αγορές στις οποίες δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και χάνουμε χρήματα".

  Η χρήση του 2012 έκλεισε με ζημία 353 εκατομμύρια δολάρια, που προστίθεται στην καθαρή ζημία ύψους 152 εκατ. δολαρίων του 2011.

  ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα