Νωρίς για εικασίες λέει ο Μοσκοβισί

Νωρίς για εικασίες λέει ο Μοσκοβισί

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς να προβεί σε εικασίες για πιθανή υποψηφιότητα του για να αντικαταστήσει τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ως ο νέος επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, δεν απέκλεισε όμως αυτό το ενδεχόμενο σε ότι τον αφορά.

Ο Πιερ Μοσκοβισί αναδείχθηκε ως υποψήφιος για τη θέση αυτή την Τρίτη αφότου ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Γιούνκερ είπε ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα του επικεφαλής της Ευρωομάδας στο τέλος του τρέχοντος έτους, ή στις αρχές του επόμενου.

Αυτό έδωσε στους διαμορφωτές πολιτικής μόλις τέσσερις εβδομάδες για να βρουν ένα διάδοχο που θα καλύψει ένα πιθανό κενό εξουσίας.

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM νωρίτερα σήμερα, ο Μοσκοβισί είπε ότι ούτε κάνει προεκλογική εκστρατεία ούτε είναι υποψήφιος για τη θέση.

Όμως σε μια δήλωση που έκανε για να διευκρινίσει τα σχόλιά του, ανέφερε πως με δεδομένο ότι ο Γιούνκερ μόλις ανακοίνωσε την απόφασή του, οι όποιες μονομερείς κινήσεις δεν θα ήταν σωστές ούτε θα είχαν νόημα.

“Οποιεσδήποτε προβλέψεις σχετικά με το θέμα, θα ήταν πρόωρες”, τόνισε. “Η απόφαση για την αντικατάσταση του Γιούνκερ, όταν έρθει η ώρα, πρέπει να ληφθεί συλλογικά”, τόνισε ο Μοσκοβισί.  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ