100 νεκροί στο Σουδάν

100 νεκροί στο Σουδάν

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την Παρασκευή στο Νταρφούρ του Σουδάν σε συγκρούσεις μεταξύ δύο φυλών για τη γη, δήλωσαν πηγές των φυλών.

Φυλετικές πηγές δήλωσαν ότι χιλιάδες μέλη της φυλής Ρεζέιγκατ επιτέθηκαν σε μέλη της αντίπαλης φυλής Μααλίγια στην προσπάθεια να αρπάξουν γη.

«Συγκρούσεις σημειώθηκαν το Σάββατο και την Παρασκευή οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 41 ανθρώπων από την πλευρά μας και τον τραυματισμό άλλων 90», είπε τηλεφωνικώς ο Άινταμ Αμπού Μπακρ, ηγέτης της φυλής Ρεζέιγκατ. Είπε πως 70 μέλη της φυλής Μααλίγια σκοτώθηκαν επίσης.

Οι αραβικές φυλές, πολλές από τις οποίες εξοπλίστηκαν από το Χαρτούμ για να θέσουν τέρμα σε μια εξέγερση μη αράβων ανταρτών στο Νταρφούρ, έχουν στρέψει τα όπλα η μία εναντίον της άλλης σε μια έξαρση της βίας για τους φυσικούς πόρους.

Ο νόμος και η τάξη έχουν καταρρεύσει κατά μήκος της άνυδρης περιοχής αφότου οι αντάρτες πήραν τα όπλα εναντίον της αραβικής κυβέρνησης στο Χαρτούμ το 2003, κατηγορώντας την ότι παραμελεί το Νταρφούρ.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ δύο αραβικών φυλών που μάχονταν για τον έλεγχο ενός χρυσωρυχείου στο Βόρειο Νταρφούρ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ