1 δισ € από τον Λέττα στο ταμείο ανεργίας

1 δισ € από τον Λέττα στο ταμείο ανεργίας

 

“Η απασχόληση των νέων είναι η καρδιά των προσπαθειών μου. Και για το σκοπό αυτό, με την επαναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας, διαθέσαμε ήδη ένα δισεκατομμύριο ευρώ” ,δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα, στην “La Repubblica”.

“Καταβάλλω συγκεκριμένες προσπάθειες για να μπορέσει να τονωθεί η απασχόληση των νέων, ενόψει και των όσων θα αποφασιστούν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Ιουνίου”, τόνισε.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει το “ελεύθερο”, ώστε να μην συμπεριλαμβάνονται πλέον οι επενδύσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στoν υπολογισμό της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ.

“Επιθυμούμε μια ισχυρή πολιτική απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα, ο Ενρίκο Λέττα δεσμεύεται να εργασθεί ώστε να γίνει ακόμη πιο αποδοτικός ο διάλογος ανάμεσα σε κυβέρνηση, συνδικάτα και εργοδότες. Σε ότι αφορά την ενίσχυση των κρατικών υπηρεσιών που βοηθούν τους πολίτες να βρίσκουν νέες θέσεις εργασίας, είπε ότι “θα εμπνευστεί από όσα ισχύουν στις σκανδιναβικές χώρες”.

Σε σχέση πάντα με την Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Ιουνίου ο Λέττα συζήτησε πρόσφατα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τη δυνατότητα να αρχίσουν να διατίθενται αμέσως οι πόροι του προγράμματος “Youth Guarantee”, υπέρ της απασχόλησης των νέων.

“Από τώρα και μέχρι τον Σεπτέμβριο, αυτό είναι ότι μπορούμε να κάνουμε. Στην συνέχεια, μετά τις γερμανικές εκλογές, ελπίζουμε η Ευρώπη να προχωρήσει όντως με πιο γοργά βήματα”, επεσήμανε ο Λέττα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ