Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η πανδημία έδειξε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα των δημοκρατιών

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την παρέμβασή της στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, όπου συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, τόνισε πως “αν βρισκόμαστε στον δρόμο για να τερματίσουμε επιτέλους αυτήν την πανδημία, είναι επειδή έχουμε εμβόλια mRNA που έχουν αναπτυχθεί από Ευρωπαίους επιστήμονες”.

Όπως επεσήμανε “η ανάπτυξη αυτών των εμβολίων οφείλεται στις ευρωπαϊκές αξίες, τόνισε, όπως η ελευθερία της έρευνας, η ελευθερία της επιστήμης και οι ανεξάρτητες επιλογές για τους επενδυτές”, είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας ότι με τα εμβόλια αυτά “σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό, από ό,τι πριν από δύο χρόνια”.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σε ανάρτησή της στο twitter, σχετικά με τα εμβόλια η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε: “Η πανδημία έδειξε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα των δημοκρατιών. Τα εμβόλια mRNA αναπτύχθηκαν από Ευρωπαίους επιστήμονες. Αυτές οι επιστημονικές ανακαλύψεις οφείλονται στις αξίες μας – την ελευθερία στην έρευνα, την ελευθερία της επιστήμης και τις ανεξάρτητες επιλογές για τους επενδυτές”.

 

Κάνοντας έναν απολογισμό, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι η ΕΕ έχει παραδώσει συνολικά 1,2 δισ. δόσεις εμβολίων στους πολίτες της, ενώ πάνω από το 80% των ενηλίκων στην Ευρώπη είναι διπλά εμβολιασμένοι.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, ωστόσο, στις εξαγωγές εμβολίων από την ΕΕ, λέγοντας: “Αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι είμαστε η μόνη περιοχή στον κόσμο που συνέχισε να εξάγει ή να κάνει δωρεές σε άλλες χώρες”.

εμβόλιο

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια δόσεις, που παρασκευάστηκαν στην Ευρώπη, έχουν παραδοθεί σε 150 χώρες. Σημείωσε, τέλος, ότι η βιομηχανία στην Ευρώπη παράγει περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κάθε μήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ