Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης- Ο λόγος στους πολίτες: Σημαντικό ερώτημα το πού θέλουμε να είναι η ΕΕ σε 25 χρόνια από τώρα

“Πιστεύω πως χρειάζεται μια απο-γερμανοποίηση της Ευρώπης, μια ενωμένη Ευρώπη με τα συμφέροντα της ΕΕ να υπερβαίνουν τα εθνικά, ειδικά όταν πρόκειται για απειλές προς κράτη-μέλη της ΕΕ από χώρες εκτός” σημειώνει ο κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, καταθέτοντας τις σκέψεις του στο enikos.gr, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.
Παράλληλα, ο κ. Αναγνωστόπουλος τονίζει: “Ακολούθως, θα πρέπει όλες οι χώρες, τηρώντας την εθνική τους ταυτότητα απαραιτήτως, να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους στο ακέραιο.
Έτσι, δεν θα έχουμε φαινόμενα διχασμού εντός της ΕΕ, όπως με τη 10ετή οικονομική κρίση. Διότι, μπορεί οι Νότιοι, και ειδικά εμείς οι Έλληνες, να είχαμε δίκιο σε πολλά πράγματα, αλλά είχαν δίκιο και οι Βόρειοι εταίροι μας, κυρίως ως προς τη διαχείριση των δημοσίων δαπανών. Αυτά είναι χρήματα και των Ευρωπαίων, όχι μόνο δικά μας”.
“Το σπουδαιότερο όλων, εν κατακλείδι, που πρέπει να απαντήσουμε είναι πού θέλουμε να είναι η ΕΕ σε 25 χρόνια από τώρα.  Αμερικανοί, Κινέζοι και Ρώσοι το έχουν απαντήσει γι’ αυτό είναι πιο μπροστά” επισημαίνει ο κ. Αναγνωστόπουλος.
ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Γράψε στο enikos.gr την άποψή σου για τo Mέλλον της Ευρώπης

Μοναδική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την επόμενη ημέρα αποτελεί η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω της Διάσκεψης, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης: Για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την άμυνα και την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία, την ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν δεσμευθεί να ακούσουν τους Ευρωπαίους και, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, να δώσουν συνέχεια στις συστάσεις που διατυπώνονται. Πρόκειται για μια ανοιχτή, δημιουργική διαδικασία στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι ενεργά.

Οι συνεισφορές των πολιτών συγκεντρώνονται μέσω μιας πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, που είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, και αναλύονται, ελέγχονται και δημοσιεύονται. Παράλληλα, τροφοδοτούν τις διαβουλεύσεις με ευρωβουλευτές, εθνικούς βουλευτές, εκπροσώπους της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι διαβουλεύσεις αυτές αποτελούν τη βάση προτάσεων πολιτικής που θα μετατραπούν σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Το enikos.gr κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Γίνεται δίαυλος επικοινωνίας, συλλέγει όλες αυτές απόψεις και τις διοχετεύει στην Ε.Ε.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει τις σκέψεις του για το Μέλλον της Ευρώπης με ένα email στο enikos.gr ([email protected]).  Όλες οι απόψεις θα δημοσιεύονται στο enikos.gr, στην ειδική κατηγορία που ονομάζεται “Η Ευρώπη στο enikos“.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.