Τσίπρας: Πρέπει να τερματιστεί ο Γολγοθάς για τους λαούς

Τσίπρας: Πρέπει να τερματιστεί ο Γολγοθάς για τους λαούς

Την ανάγκη να οδηγηθεί η Ελλάδα σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό, υπογράμμισε ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE) για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), μέσω δορυφορικής σύνδεσης από την Αθήνα.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατική και λαϊκή βούληση του ελληνικού λαού. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση δέχθηκε καθαρή αποδοκιμασία στις ευρωεκλογές και δεν νομιμοποιείται πλέον να συνεχίζει τα προγράμματα λιτότητας. Όπως είπε, χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή, ώστε η χώρα να επαναδιαπραγματευτεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι πολίτες έκαναν ένα σημαντικό βήμα για να σταματήσει η καταστροφική πολιτική της λιτότητας. Υπογράμμισε ότι η πτώση των τριών βασικών δυνάμεων που συναινούσαν ως τώρα στην πολιτική της λιτότητας είναι σημαντική, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αναδεικνύεται σε τέταρτη πολιτική δύναμη.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα η επιτυχία της GUE είναι σημαντική, πόσω δε μάλλον αν συνδυαστεί με τα «εξαιρετικά σημαντικά ποσοστά» σε χώρες της περιφέρειας που την καθιστούν σε πρωταγωνιστική δύναμη στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

«Κανείς δε μπορεί να αγνοήσει πλέον την πολιτική μας ατζέντα», δήλωσε ο κ.Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η GUE θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση συσχετισμών στο νέο E.K. για την εκλογή του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υποψήφιος της GUE δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ευρείες συμμαχίες με τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές, υπό την προϋπόθεση ότι οι Σοσιαλιστές «θα αποχωριστούν το σφιχτό εναγκαλισμό τους με το ΕΛΚ».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που ένα κόμμα της αριστεράς κερδίζει τις εκλογές με μια καθαρή πρωτιά, κάτι το οποίο όπως είπε σηματοδοτεί την αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στην εφαρμοζόμενη πολιτική της λιτότητας.

Καταλήγοντας τόνισε ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι ότι πρέπει να τερματιστεί ο Γολγοθάς για τους λαούς και η καταστροφική πολιτική της λιτότητας. «Να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή και στην αλληλεγγύη», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.