Σακελλαρίδης: Είμαι πολύ αισιόδοξος

Σακελλαρίδης: Είμαι πολύ αισιόδοξος

Αισιόδοξος ότι την Κυριακή θα είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων εμφανίζεται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζοντας ότι στον β’ γύρο των εκλογών «δεν κυριαρχεί η αριθμητική αλλά το όραμα» για την Αθήνα.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί ξέρω ότι στο β’ γύρο η επιστήμη που κυριαρχεί δεν είναι τα μαθηματικά και η αριθμητική. Δεν μπορείς να αθροίσεις τα σύνολα των ψήφων ψηφοδελτίων, π.χ. του Σπηλιωτόπουλου, του Κακλαμάνη με του κ. Καμίνη γιατί στην πραγματικότητα ο κόσμος θα κρίνει και θα πάει στην κάλπη την Κυριακή με βάση την εικόνα της πόλης τα τελευταία 3,5 χρόνια. Επειδή πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι των κ.κ Σπηλιωτόπουλου, Κακλαμάνη, Σοφιανού, Κοντούλη, Καπερνάρου απέρριψαν τη δημαρχιακή θητεία του κ. Καμίνη και πιστεύω ότι τίποτε δεν μπορεί να τους ωθήσει να τον ξαναψηφίσουν, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι τι θα συμβεί στην πόλη τα προσεχή 5 χρόνια.

Από τη δική μας πλευρά, απευθύναμε έκκληση, από την πρώτη μέρα, σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας και ιδεολογικής προέλευσης, να επιλέξουν δήμαρχο και ψηφοδέλτιο που όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε ότι έχει ρεαλιστική πρόταση, σχέδια και όραμα για την πόλη».

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, «το βασικό μειονέκτημα του κ. Καμίνη είναι ότι επέλεξε να μη βγει από το Δημαρχείο. Όταν επιλέγεις αυτό, χάνεις την επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματά του με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ιεραρχήσεις αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και οι πολίτες. Υποεκτίμησε όλα αυτά τα προβλήματα και επιπλέον επέλεξε να διατηρήσει μια παθητική, στωική στάση απέναντι σε όλες τις κεντρικές κατευθύνσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης στα 3,5 αυτά χρόνια που διετέλεσε δήμαρχος. Δεν διεκδίκησε το κάτι παραπάνω για το Δήμο και τους πολίτες. Αποδέχθηκε με τον πιο παθητικό τρόπο την υποβάθμιση της ΤΑ και ειδικά του Δήμου της Αθήνας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Ανοικτής Πόλης» απευθύνει έκκληση για μαζική συμμετοχή των Αθηναίων στις κάλπες της Κυριακής, ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσουν.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στο 40% των ψηφοφόρων του Δήμου της Αθήνας οι οποίοι δεν προσήλθαν στην κάλπη την πρώτη Κυριακή και να τους ζητήσω να ψηφίσουν, όχι απαραίτητα εμένα, ας ψηφίσουν τον κ. Καμίνη, γιατί είναι σημαντικό να γίνουν συμμέτοχοι σε μια απόφαση για την επόμενη πενταετία που αφορά όλους και όλες. Το θέμα είναι να μην το βάζουμε κάτω σε αυτές τις δύσκολες περιόδους, να μην παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση, από το όραμα, από το σχέδιο για την επόμενη περίοδο».

H συνέντευξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

-Κύριε Σακελλαρίδη, την 1η Φεβρουαρίου, όταν ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητά σας για το Δήμο της Αθήνας, θα έλεγα ότι ήσασταν ένας άγνωστος νεαρός οικονομολόγος. Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά, διεκδικείτε το Δήμο της Αθήνας. Διεκδικείτε να είστε ο πιο νεαρός δήμαρχος στην ιστορία της πόλης. Πού οφείλεται αυτή η επιτυχία σας;

-Εξαρχής ήμασταν πολύ αισιόδοξοι γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Θυμάμαι, από τις πρώτες μου τηλεοπτικές συνεντεύξεις, όταν είχαν βγει και οι πρώτες δημοσκοπήσεις, που μας έδειχναν τέταρτους-πέμπτους και με μονοψήφιο ποσοστό, αυτό που λέγαμε είναι ότι είμαστε αισιόδοξοι και ότι θα είμαστε στο δεύτερο γύρο και μάλιστα με δυναμική πρωτιά σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Αυτό αποδείχτηκε στην πράξη, ο λόγος που ήμασταν αισιόδοξοι δεν είναι επειδή πετάγαμε στα σύννεφα, για επικοινωνιακούς λόγους και για δείξουμε αυτοπεποίθηση. Θέλαμε να το πούμε και έπρεπε να το πούμε, ήταν επειδή από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να βγαίνουμε καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας, να πηγαίνουμε στις πλατείες, στις γειτονιές, να κάνουμε περιοδείες, να μιλάμε με τους κατοίκους, τους καταστηματάρχες και τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους αυτής της πόλης και η αποδοχή η οποία είχαμε ήταν πολύ θετική και αυτό ήταν που μας έδινε τη δύναμη. Για μας η καλύτερη δημοσκόπηση ήταν αυτή η θετική αποδοχή που είχαμε από τους πολίτες της Αθήνας, γι’ αυτό και εμείς δεν ξαφνιαστήκαμε, δεν εκπλαγήκαμε από τα ποσοστά αυτά, ήταν ποσοστά τα οποία τα περιμέναμε, περιμέναμε ότι θα είμαστε στο δεύτερο γύρο και μάλιστα περιμέναμε ότι θα είμαστε αν όχι πρώτοι, τουλάχιστον πάρα πολύ κοντά με τον κ. Καμίνη. Νομίζω ότι αυτό το μήνυμα ήταν που εστάλη την πρώτη Κυριακή, νομίζω από αυτήν την εμπειρία που έχουμε και στο δεύτερο γύρο το αποτέλεσμα της Κυριακής θα είναι νικηφόρο για εμάς.

-Κύριε Σακελλαρίδη, στους μήνες αυτούς που διεκδικείτε τον Δήμο της Αθήνας σίγουρα θα λιώσατε πάρα πολλές σόλες παπουτσιών γυρίζοντας κάθε γωνία, κάθε συνοικία της πόλης. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα μπορούσατε να πείτε ότι αντιμετωπίσατε;  

-Πολύς κόσμος μου μιλούσε για τα προβλήματα του σπιτιού του, του οικογενειακού προϋπολογισμού, τους μισθούς, τις συντάξεις παρόλο που γνώριζε ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό. Και αυτό γιατί πολλοί βρίσκονται σε απόγνωση και θέλουν να εξωτερικεύσουν τα προβλήματά τους σε κάποιο δημόσιο πρόσωπο. Πολύς κόσμος μας μιλούσε για τα απλά θέματα της γειτονιάς. Για παράδειγμα, μου έκανε εντύπωση πόσοι μας μίλησαν για το πρόβλημα της καθαριότητας. Υπάρχει εγκατάλειψη στις γειτονιές της Αθήνας από την άποψη της καθαριότητας. Επίσης, θέματα με τον ηλεκτροφωτισμό στην πόλη, με τα πεζοδρόμια, τα αδέσποτα, τις ακαθαρσίες των σκύλων. Αυτά καθορίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και ήταν επαναλαμβανόμενα σε όλες τις περιοχές είτε στις υποβαθμισμένες είτε σε αυτές που θεωρούμε περισσότερο προνομιούχες. 

-Κατά τη γνώμη σας, γιατί ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Καμίνης δεν κατόρθωσε να λύσει τα αυτονόητα, όπως λέτε, αυτά προβλήματα;

-Βασικό μειονέκτημα του κ. Καμίνη είναι ότι επέλεξε να μη βγει από το Δημαρχείο. Όταν επιλέγεις αυτό, χάνεις την επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματά του με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ιεραρχήσεις αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και οι πολίτες. Υποεκτίμησε όλα αυτά τα προβλήματα και επιπλέον επέλεξε να διατηρήσει μια παθητική, στωική στάση απέναντι σε όλες τις κεντρικές κατευθύνσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης στα 3,5 αυτά χρόνια που διετέλεσε δήμαρχος. Δεν διεκδίκησε το κάτι παραπάνω για το Δήμο και τους πολίτες. Αποδέχθηκε με τον πιο παθητικό τρόπο την υποβάθμιση της ΤΑ και ειδικά του Δήμου της Αθήνας.

-Πάντως, οι αντίπαλοί σας έχουν συσπειρωθεί εναντίον σας. Εσείς επιμένετε, αισιοδοξείτε ότι θα είστε ο επόμενος δήμαρχος της Αθήνας. Από πού αντλείτε την αισιοδοξία σας;

-Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί ξέρω ότι στο β’ γύρο η επιστήμη που κυριαρχεί δεν είναι τα μαθηματικά και η αριθμητική. Δεν μπορείς να αθροίσεις τα σύνολα των ψήφων ψηφοδελτίων, π.χ. του Σπηλιωτόπουλου, του Κακλαμάνη με του κ. Καμίνη γιατί στην πραγματικότητα ο κόσμος θα κρίνει και θα πάει στην κάλπη την Κυριακή με βάση την εικόνα της πόλης τα τελευταία 3,5 χρόνια. Επειδή πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι των κ. Σπηλιωτόπουλου, Κακλαμάνη, Σοφιανού, Κοντούλη, Καπερνάρου απέρριψαν τη δημαρχιακή θητεία του κ. Καμίνη και πιστεύω ότι τίποτε δεν μπορεί να τους ωθήσει να τον ξαναψηφίσουν, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι τι θα συμβεί στην πόλη τα προσεχή 5 χρόνια. Από τη δική μας πλευρά, απευθύναμε έκκληση από την πρώτη μέρα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας και ιδεολογικής προέλευσης, να επιλέξουν δήμαρχο και ψηφοδέλτιο που όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε ότι έχει ρεαλιστική πρόταση, σχέδια και όραμα για την πόλη.

-Βρισκόμαστε στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας, όπου είναι και το εκλογικό σας κέντρο. Γύρω σας, δίπλα σας βλέπω πολλούς νέους ανθρώπους. Από ότι καταλαβαίνω αυτός είναι και ο εκλογικός σας στόχος, η χαμένη γενιά, η γενιά της κρίσης. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε σε αυτή τη γενιά;

-Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να απευθυνθώ στο 40% των ψηφοφόρων του Δήμου της Αθήνας οι οποίοι δεν προσήλθαν στην κάλπη την πρώτη Κυριακή και να τους ζητήσω να ψηφίσουν, όχι απαραίτητα εμένα, ας ψηφίσουν τον κ. Καμίνη, γιατί είναι σημαντικό να γίνουν συμμέτοχοι σε μια απόφαση για την επόμενη πενταετία που αφορά όλους και όλες. Προσωπικά, βιώνω και τα αδιέξοδα της νεολαίας σήμερα, το θέμα όμως είναι να μην το βάζουμε κάτω σε αυτές τις δύσκολες περιόδους, να μην παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση, από το όραμα, από το σχέδιο για την επόμενη περίοδο και πώς μπορούμε όλοι μαζί, αυτή η γενιά που θέλουν να την καταδικάσουν, μια χαμένη γενιά να αποτελέσει τη γενιά που θα μπει στην πρωτοπορία και θα αλλάξει και την πόλη και τον τόπο. Νομίζω ότι οι νέοι αντιλαμβάνονται και το στοίχημα αυτής της κάλπης και την πρόκληση για τη δικιά μας τη γενιά και νομίζω ότι θα πράξουν αυτό που πρέπει και αυτό που τους λέει η συνείδησή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ