Πλεύρης Vs Φίλης στον Realfm 97,8 για το Δήμο της Αθήνας

Πλεύρης Vs Φίλης στον Realfm 97,8 για το Δήμο της Αθήνας

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο της Αθήνας με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, Θάνος Πλέυρης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος επίσης για την Αθήνα, με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Νίκος Φίλης, «μονομάχησαν» στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με φόντο τις δημοτικές εκλογές.

«Εμείς βάζουμε 3 βασικούς πυλώνες για την Αθήνα. Ο 1ος πυλώνας έχει να κάνει με την ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι υπαρκτό και το να γίνει ένα τέμενος στην Αθήνα εν μέσω ροής λαθρομετανάστευσης και σε ένα σημείο που θα δημιουργήσει υπερσυγκέντρωση είναι λάθος», σχολίασε αρχικά ο κ. Πλεύρης και συνέχισε:

«Ο 2ος πυλώνας είναι η επιχειρηματικότητα στην πόλη. Ο Αθηναίος έμπορος πλήττεται από την κρίση αλλά επιπλέον πλήττεται και από το παρεμπόριο και από τις συνεχείς πορείες που είναι επιπλέον επιβάρυνση».

«Το 3ο κομμάτι έχει να κάνει με ρεαλιστικές προσεγγίσεις ως προς την τουριστική ανάπτυξη της πόλης», πρόσθεσε.

«Εγώ πιστεύω ότι όσο διαρκεί η μεταναστευτική ροή, δεν πρέπει να γίνει κανένα τέμενος. Η παράταξη όμως λέει κάτι άλλο. Ότι ο χώρος που θα γίνει το τέμενος θα πρέπει να έιναι ένας χώρος που να μην δημιουργήσει περεταίρω επιβάρυνση με συρροή κόσμου, να μην είναι κοντά στο ιστορικό κέντρο και να επιλέξει ο Αθηναίος που να γίνει το τέμενος», σχολίασε ακόμα ο κ. Πλέυρης.

«Ο συνδυασμός του κ. Σπηλιωτόπουλου θα ήταν δόκιμο να μετονομαστεί σε συνδυασμός Πλεύρη. Μου κάνει εντύπωση ότι τόσες μέρες κάνει παιχνίδια με τον φόβο ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Οι ξένοι που θα έρθουν, ότι θα γίνουν γκέτο, οι πολίτες που είναι ηλίθιοι και κάνουν πορείες. Εμείς δεν θέλουμε μια φοβική πόλη. Θέλουμε μια πόλη της δημοκρατίας, ανοιχτή. Η ασφάλεια δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης. Όχι με διμοιρίες ΜΑΤ στο κέντρο αλλά με περιπολίες», σχολίασε αρχικά ο κ. Φίλης και συνέχισε:

«Ο πολίτης θα δώσει ένα μήνυμα πολιτικό. Θέλει μια Αθήνα που θα είναι με ένα μήνυμα κατά του μνημονίου ή θέλει μια Αθήνα που θα μιλάει για το Τζαμί συνέχεια;».

«Εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση. Είμαστε δημοτικός συνδυασμός και στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του Δήμου, έχουμε προτάσεις. Όχι παρκάρισμα των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να υπάρξει λόγος και απουσία της αστυνόμευσης από τις γειτονιές. Εκεί όπου βλέπουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις αυξανόμενης εγκληματικότητας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ