Εκλογές 2014 στο enikos.gr

Εκλογές 2014 στο enikos.gr

Οι κάλπες άνοιξαν και σήμερα Κυριακή 25 Μαϊου η ψήφος είναι… τριπλή. Ψηφίζουμε για τον δήμο μας, την περιφέρεια, αλλά και την Ευρωβουλή.

Το enikos.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις…

ΒΙΝΤΕΟ-Στα Χανιά ψήφισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στα Χανιά, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

ΒΙΝΤΕΟ-Παπούλιας: Ευρωβουλή προς όφελος των εργαζομένων 

«Εύχομαι κι ελπίζω να εκλεγούν εκείνοι που έχουν μεράκι να προσφέρουν» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

ΒΙΝΤΕΟ-Μιχελάκης: Όλα εξελίσσονται ομαλά

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία όπως τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

ΒΙΝΤΕΟ-Οι πολιτικοί αρχηγοί στις κάλπες

Οι πολιτικοί αρχηγοί άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Δείτε τι είπαν αμέσως μετά την κάλπη.

ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Κάρολος Παπούλιας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα  στο 308ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Ιωαννιτών, στο Νηπιαγωγείο Νήσου Ιωαννίνων.

Κασιδιάρης: Διεκδικούμε μια υψηλή θέση στις ευρωεκλογές

Μια “πολύ υψηλή θέση στις ευρωεκλογές” διεκδικεί σήμερα η Χρυσή Αυγή, δήλωσε ο βουλευτής της, Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Μπουτάρης μπουγελώνει αγοράκι

Ένα αγοράκι μπουγέλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καθώς πήγαινε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Μαρινάκης: Ο Πειραιώτης χρειάζεται έργα

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, προσήλθε στις 11:40, στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

ΒΙΝΤΕΟ-Θεοδωράκης: Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα

«Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

BINTEO-Μπουτάρης: Ψήφισα τον εαυτό μου…

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε αυτή την τριπλή εκλογή» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Είναι τριών διαφορετικών σημασιών εκλογές» είπε ο κ.Μπουτάρης που ξεκαθάρισε: «Εγώ επειδή είμαι  αποκλειστικά αυτοδιοικητικός ψήφισα τον εαυτό μου, δεν περιμένετε να πω κάτι άλλο».

ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ασκεί αυτή την ώρα το εκλογικό του δικαίωμα στο Χαϊδάρι.

ΤΩΡΑ-Στην κάλπη ο Μπουτάρης

Το εκλογικό του δικαίωμα ασκεί ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

ΒΙΝΤΕΟ-Μιχαλολιάκος: Καλή επιτυχία στη δημοκρατία

«Είναι η στιγμή της απόλυτης δημοκρατίας, είναι η στιγμή που ο πολίτης έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, που παίρνει στα χέρια του την τύχη της πόλης του, της περιφέρειάς του κι επηρεάζει τα δρώμενα στην ευρωβουλή» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

ΒΙΝΤΕΟ-Τζιτζικώστας: “Σήμερα συμμετέχουμε, δεν απέχουμε”

“Σήμερα συμμετέχουμε, δεν απέχουμε. Ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, με την ψήφο μας αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όλοι μαζί γινόμαστε ένα για να πάμε την Κεντρική Μακεδονία μπροστά”. Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος όπου ψήφισε.

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Ο Άδωνις ψηφίζει με T-Shirt

Με καλοκαιρινή περιβολή άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης…

Παραιτήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι…

Την παραίτησή τους έθεσαν στη διάθεση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιου δημάρχου, Νίκου Μαϊτού, όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Νησιωτικής Πολιτείας».

ΒΙΝΤΕΟ-Επεισόδιο στο εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε ο Ευ. Βενιζέλος

Την ώρα που αποχωρούσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το εκλογικό κέντρο που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ένας συνταξιούχος, φέρεται να τον αποδοκίμασε έντονα.

Ο “δικαστικός αντιπρόσωπος” είχε πάρει τα ψηφοδέλτια… σπίτι του

Στην αστυνομική Διεύθυνση Σερρών προσήχθη 50χρονος δικηγόρος των Σερρών, όταν εμφανίστηκε σε εκλογικό τμήμα της πόλης, προσποιούμενος ότι εκτελεί χρέη δικαστικού εκπροσώπου, για δεύτερη φορά,  αφού είχε «αυτοχρισθεί» δικαστικός αντιπρόσωπος και την προηγούμενη Κυριακή.

ΒΙΝΤΕΟ-Παπανδρέου: Όραμα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη

«Το ΠΑΣΟΚ προσέφερε 40 χρόνια πολλά στον τόπο για την αλλαγή, την πρόοδο. Τις πιο  δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε» είπε βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΒΙΝΤΕΟ-Δούρου: Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, στα χέρια μας

«Αν δεν ήμουν αισιόδοξη δεν θα ήμουν επικεφαλής μιας τόσο σπουδαίας μάχης», σχολίασε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

ΒΙΝΤΕΟ-Σακελλαρίδης: Μέρα νίκης για την Αθήνα

“Η Αθήνα σήμερα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα που έκανε την προηγούμενη Κυριακή” δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

ΒΙΝΤΕΟ-Μώραλης: Οι Πειραιώτες ψηφίζουν ανατροπή και ελπίδα

“Είναι μια νέα μέρα για τον Πειραιά, σήμερα οι Πειραιώτες ψηφίζουν αλλαγή. Γυρίζουν την πλάτη τους στο χθες, στην μετριότητα, στη μιζέρια, στη διχόνοια, στη διαίρεση” είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απερχόμενος από το εκλογικό τμήμα όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Γιώργος Παπανδρέου

Το εκλογικό του δικαίωμα ασκεί αυτή την ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ν. Ερυθραία.

Χάθηκε σάκος με ψηφοδέλτια στην Ξάνθη

Ψηφοδέλτια έψαχναν το πρωί της Κυριακής σε εκλογικό τμήμα στο Μυρωδάτο της Ξάνθης και ψηφοδέλτια δεν έβρισκαν μιας και αυτά είχαν κάνει φτερά.

ΤΩΡΑ-Στις κάλπες ο Γιάννης Μώραλης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ασκεί αυτή την ώρα το εκλογικό του δικαίωμα.

ΤΩΡΑ-Η Ρένα Δούρου στην κάλπη

Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου βρίσκεται στο Αιγάλεω για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

ΒΙΝΤΕΟ-Κουτσούμπας: Να ανοίξει καλύτερος δρόμος…

«Αν ο λαός μας στοχεύσει σωστά σήμερα, θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Άλλωστε κι αύριο το πρωί τα μνημόνια διαρκείας θα είναι εδώ» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος που ψήφισε στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

ΤΩΡΑ-Στο εκλογικό κέντρο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ψηφίζει αυτή την ώρα σΣτο 1649 εκλογικό τμήμα, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: Οι Έλληνες αποφασίζουν πως θα πορευθεί η χώρα

“Οι Έλληνες πολίτες σήμερα κρατάνε την πορεία της χώρας στα χέρια τους” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Φώτης Κουβέλης.

Σε 20 τμήματα δεν υπήρχε εκλογικό υλικό

Σε 20 εκλογικά τμήματα στο Ηράκλειο της Κρήτης δεν υπήρχε το εκλογικό υλικό, ωστόσο σε λίγα λεπτά το πρόβλημα λύθηκε και η εκλογική διαδικασία διεξάγεται κανονικά.

ΒΙΝΤΕΟ-Σίγουρος για το αποτέλεσμα ο Καμίνης

«Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες κρίνουν το μέλλον της πρωτεύουσας της χώρας».

Χατζημαρκάκης: Θέλουμε μια δυνατή Ελλάδα για μια νέα Ευρώπη

Στις 8 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας, ο πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων πολιτών και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος: Οι Έλληνες να επιλέξουν το συμφέρον τους

Να μην δώσουν σημασία στις «σειρήνες των ψευδαισθήσεων», συμβούλεψε τους Έλληνες πολίτες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ασκεί αυτή την ώρα το εκλογικό του δικαίωμα στη Θεσσαλονίκη.

ΒΙΝΤΕΟ-Καλαφάτης: Εμείς γράφουμε την ιστορία του τόπου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και τόνισε ότι: «Την ιστορία του τόπου μας τη γράφουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες με τις επιλογές μας. Με στόχο τη σταθερότητα το φως και την αλήθεια, συμμετέχουμε όλοι σήμερα σε αυτή τη διαδικασία».

ΦΩΤΟ-Ρωγμές σε εκλογικό κέντρο της Λήμνου

Ο μεγάλος σεισμός του Σαββάτου σε Λήμνο και Σαμοθράκη άφησε τα “ίχνη” του σε κτίρια των νησιών, όπως στο εκλογικό κέντρο της Παναγιάς στη Λήμνο.

“Zητάδες” ψάχνουν… δικαστικούς αντιπροσώπους

Χωρίς ανθρώπους, εφορευτικές και βοήθεια έχουν μείνει πολλοί δικαστικοί αντιπρόσωποι σε εκλογικά τμήματα στην Κρήτη! Ενώ οι κάλπες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τριπλές (έχουμε κάλπες στις ευρωεκλογές, σε 11 δήμους και Περιφέρεια Κρήτης) με πολλή δουλειά έχουν…μείνει μόνοι τους!

Τσίπρας: Να φύγουμε από τον χειμώνα των μνημονίων

«Σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα. Μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Αξίζει τον κόπο να σπαταλήσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να ψηφίσουμε, ιδίως οι νέοι. Μόνο έτσι θα φέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Κυψέλη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια

«Να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, να πάμε την Ελλάδα μπροστά», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Πύλο.

ΒΙΝΤΕΟ-Καμμένος: Μήνυμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη

“Σήμερα οι ‘Ελληνες ψηφίζουμε για να στείλουμε ένα μήνυμα. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη” σχολίασε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Γιώργος Καμίνης

Αυτή την ώρα ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης στο 974 εκλογικό κέντρο, στους Αμπελόκηπους.

ΤΩΡΑ-Στο εκλογικό κέντρο ο Αντώνης Σαμαράς

Αυτή την ώρα ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο

BINTEO-Σγουρός: Σήμερα μιλούν οι πολίτες

Τους πολίτες κάλεσε στις κάλπες για να ψηφίσουν, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Σήμερα μιλούν οι πολίτες. Με ψήφο ευθύνης αποφασίζουν για το μέλλον της Αττικής, τους καλώ να έρθουν στις κάλπες» ήταν η σύντομη δήλωση του κ. Σγουρού.

ΤΩΡΑ-Ψηφίζει ο Γιάννης Ιωαννίδης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στην Θεσσαλονίκη.

Προσήγαγαν “δικαστικό αντιπρόσωπο”

Ένας δικηγόρος στις Σέρρες προσήχθη στην Ασφάλεια επειδή εμφανίστηκε ως δικαστικός αντιπρόσωπος αντί για τον  ασκούμενο του γραφείου του που είχε κανονικά οριστεί.

ΦΩΤΟ-Δείτε τι κέρασε ο Ψωμιάδης τον Καραμανλή;

Το ρόλο του… πρέσβη από τη γνωστή διαφήμιση ζήλεψε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, έξω από το εκλογικό κέντρο που ψήφιζε ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Καλάβρυτα: Καθυστέρησε το άνοιγμα της κάλπης

Με προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε τρία εκλογικά τμήματα του δήμο�� Καλαβρύτων.

Βρυξέλλες: Οι ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές

Η κυβερνητική σταθερότητα δεν πρέπει να έχει σχέση με τις επιδόσεις των πολιτικών σχηματισμών στις ευρωεκλογές διαμηνύουν θεσμικοί παράγοντες των Βρυξελλών προς τον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα.

BINTEO-Πήγαν να ψηφίσουν και τους κράτησαν!

Αρκετά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται με τις απουσίες των μελών των εφορευτικών επιτροπών σε όλη τη χώρα.

Αυτές είναι «μάχες» στις Περιφέρειες

Ως η «μητέρα των μαχών» έχουν βαφτίσει οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου και Γιάννης Σγουρός, τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση. Δείτε σε ποιες άλλες περιφέρειες γίνεται «ντέρμπι».

Ψηφίζει ο Κώστας Καραμανλής

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αυτή την ώρα ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στη Θεσσαλονίκη…

Αυτές είναι οι «μάχες» στους δήμους

Ο Δήμος της Αθήνας ξεχωρίζει στις «μονομαχίες» του Β’ γύρου με υποψήφιους τον Γιώργο Καμίνη και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ωστόσο δεν είναι ο μόνος δήμος στον οποίο διαφαίνεται ντέρμπι.

Προβλήματα με τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Με μικροπροβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία τα οποία αφορούν κυρίως τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Προβλήματα με τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Με μικροπροβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία τα οποία αφορούν κυρίως τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Πως ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές και στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους έφορους, θα ψηφίσουν σήμερα 9.890.854 καταγεγραμμένοι πολίτες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και 9.884.846 καταγεγραμμένοι Ευρωπαίοι πολίτες για τις ευρωεκλογές (με ζητούμενο ακόμη τον ενδελεχή έλεγχο για τους αποβιώσαντες).

Άνοιξαν οι κάλπες

Ξεκίνησε η εκλογική μάχη. Από τις 7 το πρωί ώς τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, οι ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα της χώρας για τις ευρωεκλογές και τον β’ γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών.

Μάθε που ψηφίζεις

Από το διαδίκτυο αλλά και τηλεφωνικά μπορούν να μάθουν όλοι οι πολίτες σε ποιο εκλογικό τμήμα μπορούν να ψηφίσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ