ΥΠΟΙK:Η τρόικα θα μείνει στην Αθήνα

ΥΠΟΙK:Η τρόικα θα μείνει στην Αθήνα

 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα. Σύμφωνα με το MEGA υψηλόβαθμός αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς εάν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις είπε  :”Eίμαστε εδώ για να λύνουμε τις εμπλοκές . Δεν θα κλείσουμε το θέμα σήμερα. Θα το κλείσουμε μετά από το Eurogroup. Η τρόικα θα μείνει εδώ, στην Αθήνα”.

 

Το δημόσιο πάντως παραμένει το μεγάλο “αγκάθι”. Εξάλλου, αποτελεί και το βασικό προαπαιτούμενο για τη δόση των 2,8 που εκκρεμεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση της ελληνικής πλευρά να σπάσει η δόση των 8,8 δισ ευρώ δεν θα περάσει οδηγώντας σε νέο θρίλερ σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση των χρημάτων.

Κι αυτό γιατί το επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup είναι προγραμματισμένο  για τις 13 Μαίου και στις 20  Μαίου, λίγες ημέρες μετά δηλαδή, πρέπει το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει ομόλογο 5,6 δισ ευρώ που είναι στα χέρια της ΕΚΤ και άλλων κεντρικών τραπεζών.

Εκτός από το θέμα του δημοσίου, υπάρχουν και άλλα θέματα που παραμένουν ανοιχτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών έλεγε ότι δεν έχει κλείσει ούτε το θέμα του δημοσιονομικού κενού.

Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις οφειλών και δανείων, καθώς και το νέο φόρο ακινήτων από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη συμφωνία.

Σύμφωνα με το MEGA, υπηρεσιακοί παράγοντες υπογράμμιζαν ότι απομένουν να “κλειδώσουν” λεπτομέρειες τεχνικού χαρακτήρα.


Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ