Χατζηδάκης:Στόχος οι επενδύσεις

Χατζηδάκης:Στόχος οι επενδύσεις

 

Η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, καθώς επίσης και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελούν βασικούς στόχους του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως ανέφερε από το βήμα του 5ου Ετήσιου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

«Για να γίνουν πράξη οι στόχοι μας πρέπει και εμείς να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, να αρθούν τα εμπόδια εισόδου, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και να γίνουμε μια χώρα ανοικτή στην επιχειρηματικότητα», δήλωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, διαμορφώθηκε το νέο πλαίσιο για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις που προβλέπει απλοποίηση των διαδικασιών, μεγαλύτερη ταχύτητα και διαφάνεια και το νομοσχέδιο πολύ σύντομα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Αυτό θα δώσει μια ακόμα ώθηση και θα πιστοποιήσει τη στροφή της Ελλάδας στην επιχειρηματικότητα.

«Οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν και αυτή τη φορά εάν ταυτόχρονα αποκτήσουμε μια νέα εθνική αυτογνωσία. Να γίνει δηλαδή κατανοητό ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και ότι η κοινωνία δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με δανεικά. Πρέπει να χτίσουμε ένα μέλλον σε στέρεες βάσεις. Ο δρόμος για την ανάκαμψη έχει δυσκολίες αλλά η χώρα μας διαθέτει τόσο τους φυσικούς όσο και του ανθρώπινους πόρους για να προχωρήσει μπροστά», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, αναγνώρισε ότι το περιβάλλον είναι πολύ δύσκολο, επισημαίνονται ότι είναι ανάγκη να βελτιωθεί, με ευθύνη κυρίως της Πολιτείας, αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, πρέπει να αποκτήσει ένα φιλικότερο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Άμεσα ζητούμενα, τόνισε, είναι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας εντός του ευρώ και η αποκατάσταση στοιχειώδους εμπιστοσύνης και ρευστότητας στην αγορά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ