Βουτιά στην τούρκικη λίρα με απόνερα στον ελληνικό τουρισμό

Στα χαμηλότερα επίπεδα στην ιστορία υποχώρησε η τούρκικη λίρα καθιστώντας ανταγωνιστικότερη την τουριστική βιομηχανία έναντι της Ελλάδας, καθώς το νόμισμα παραμένει από τα πλέον ευάλωτα σε μία ενδεχόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Η λίρα μειώθηκε περισσότερο από 0,6% στις 3,0686 λίρες ανά δολάρια και κατά 0,5% στο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ των 3,4798 δολαρίων ανά ευρώ, καθώς η πίεση της εγχώριας πολιτικής αβεβαιότητας και οι διογκούμενες επιθετικές κινήσεις από τους Κούρδους εντείνουν τις ανησυχίες των επενδυτών ότι το τουρκικό νόμισμα θα αντιμετωπίσει μεγάλο ξεπούλημα, εάν η Fed ανακοινώσει μία αύξηση των επιτοκίων της αυτή την εβδομάδα.

Ενώ άλλα νομίσματα, όπως το νοτιοαφρικανικό ραντ, έχουν ανακτήσει κάποιες από τις απώλειες που σημείωσαν τις προηγούμενες εβδομάδες, η λίρα έχει υποχωρήσει σχεδόν 5% έναντι του δολαρίου τις δυο τελευταίες εβδομάδες.

Οι πωλήσεις του τουρκικού νομίσματος αυξάνονται από το κενό ηγεσίας μετά τις τουρκικές εκλογές του Ιουνίου. Η μεταβατική κυβέρνηση στην Άγκυρα αντιμετωπίζει, επίσης, κλιμάκωση της βίας μετά την κατάρρευση τον Ιούλιο της διετούς εκεχειρίας με το εκτός νόμου κουρδικό λαϊκό κόμμα (PKK), που έχει προκαλέσει εκατοντάδες θανάτων.

 

Δείτε επίσης

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό

Die Presse: Απτόητος ο ελληνικός τουρισμός από Grexit και capital controls

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ