ΒΙΝΤΕΟ-Σόιμπλε:Θα δούμε αν χρειάζεται κι άλλη στήριξη η Ελλάδα

ΒΙΝΤΕΟ-Σόιμπλε:Θα δούμε αν χρειάζεται κι άλλη στήριξη η Ελλάδα

 

Για ανάκαμψη της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη στη Δημόσια Τηλεόραση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας “ιδιαίτερο” ενώ ανέφερε ότι λιτότητα και ανάπτυξη είναι δυνατόν να συμβαδίζουν και δεν είναι αντιφατικές έννοιες.

“Βγαίνετε από την ύφεση, η οικονομία ανακάμπτει”, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αναφέροντας ότι τα περυσινά στοιχεία από τον τουρισμό ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

“Στη Γερμανία με κατηγορούν ότι δίνω πολλά ενώ στην Ελλάδα ότι δεν δίνω αρκετά”, τόνισε ο κ. Σόιμπλε, συμπληρώνοντας: “Δεν αφήνουμε, όμως, την Ελλάδα μόνη της, τώρα που είναι στη σωστή πορεία”, είπε.

 Για το ενδεχόμενο περαιτέρω στήριξης της ελληνικής οικονομίας απέφυγε να δεσμευτεί, αλλά σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι “στη σωστή πορεία”.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η Ευρώπη θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, θα προσφέρει κάθε στήριξη στην Ελλάδα και παρέπεμψε στο μοντέλο συνεργασίας με την Ισπανία.

Ερωτηθείς, επίσης για το πότε θα γίνει η συζήτηση αναφορικά με το ελληνικό χρέος, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε: “Το πρόγραμμα εκπονήθηκε βάσει του συνόλου του χρέους και εκτείνεται μέχρι το τέλος του 2014. Θα ελεγχθούν τα στοιχεία, αν υπάρχει πλεόνασμα και θα αποφασίσουμε αν χρειάζεται περαιτέρω στήριξη. Αυτή ήταν η προηγούμενη απόφαση” .

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ