Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: 2 ευρώ η βενζίνη – Πού αναμένεται να φτάσει το Πάσχα

Δεν αποκλείεται τον Μάιο οι εκδρομείς να κάνουν πασχαλινή έξοδο με απλή αμόλυβδη βενζίνη άνω των 2 ευρώ το λίτρο λόγω της συνεχούς ανόδου των τιμών στα καύσιμα, αλλά και της κρίσης στην Μέση Ανατολή.

Σημειώνεται δε πως τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης έδειξαν πως την Τρίτη, 16 Απριλίου η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά ήταν στα 1,97 ευρώ. Δηλαδή καταγράφηκε μια άνοδο σχεδόν των 0,15 ευρώ από τον Φεβρουάριο. Αξιοσημείωτο είναι δε πως το ημερήσιο δελτίο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης για τις τιμές της βενζίνης ανέφερε πως η υψηλότερη μέση τιμή καταγράφηκε στις Κυκλάδες με 2,19 ευρώ ανά λίτρο κι ακολουθούσαν τα Δωδεκάνησα με 2,12 ευρώ και Κεφαλονιά και Λευκάδα με 2,04 ευρώ.  ενώ την χαμηλότερη μέση τιμή  την εμφάνισε η Θεσσαλονίκη με 1,93 ευρώ ανά λίτρο.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του υπουργείου Ανάπτυξης 

 

Τι λέει η Ζάγκα

Στο θέμα της βενζίνης αναφέρθηκε σήμερα η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1. “Περιμένουμε το επόμενο τιμολόγιο είπε και πρόσθεσε πως το 1,95 ευρώ το λίτρο στην βενζίνη μπορεί να γίνει 1,94 ευρώ το λίτρο / 1,96  ευρώ το λίτρο ανάλογα με  το τι τιμολόγιο θα έχουμε” σημείωσε.

Tα στοιχεία για την τιμή του brent

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα τελευταία στοιχεία της ιστοσελίδας του investing.com για την τιμή του πετρελαίου Brent. Όπως μεταδίδει το investing.com, η τιμή του πετρελαίου Brent ανήλθε σήμερα στις 9.30 π.μ στα 87,46 δολάρια το βαρέλι  καταγράφοντας μια αύξηση της τάξεως του 0,19% από 87,29 δολάρια το  βαρέλι που ήταν στο χθεσινό κλείσιμο. Αξιοσημείωτο είναι δε πως η τιμή του πετρελαίου brent από τα περίπου 76 δολάρια το βαρέλι που ήταν στις αρχές του 2024, σκαρφάλωσε στα 85 δολάρια στα τέλη Μαρτίου και προ ημερών στην κορύφωση της αγωνίας για το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ, ξεπέρασε τα 91 δολάρια.

Δείτε τον σχετικό πίνακα του investing.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ