Τσακαλώτος και Σαπέν συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό

Θέματα που αφορούν στην αξιολόγηση, με την εκτίμηση ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, συζήτησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι.

Η συνάντηση θεωρήθηκε «κλειστή στον Τύπο» και δεν υπήρξαν δηλώσεις.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες υπήρξε μια λεπτομερής συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν την αξιολόγηση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Για τον γαλλικό Τύπο πάντως είναι σαφές, ότι ο Έλληνας υπουργός ξεκίνησε ένα νέο γύρο επαφών με στόχο την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την επιτάχυνση της αξιολόγησης.

«Ξεκινάμε πάλι για ένα γύρο!» γράφει η εφημερίδα L’OPINION . «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξαναπήρε το ραβδί του προσκυνητή για να πείσει τους ευρωπαίους πιστωτές να ξεμπλοκάρουν τη νέα δόση βοήθειας των 6,1 δισ. ευρώ», αναφέρει.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην αυριανή συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τον Επίτροπο Μοσκοβισί, αλλά και με πιθανές συναντήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του, αλλά και με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ