Τρέχουν για να κλείσουν μέτωπα

Τρέχουν για να κλείσουν μέτωπα

Του Κωνσταντίνου Ρομποτή

 

Με ανοικτά όλα τα θέματα συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταλήξει σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους εκπροσώπους των δανειστών έως την Κυριακή ούτως ώστε αυτή να συζητηθεί στο Εurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

Μάλιστα, κατά τη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, που διήρκεσε 8,5 ώρες (στην οποία συμμετείχαν όλοι οι υπουργοί με μνημονιακές υποχρεώσεις εκτός από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα το πρωί στις 11.00 με την τρόικα) άρχισαν να γράφονται τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, τα οποία θα ενταχθούν σε πολυνομοσχέδιο «σκούπα».

Eκτός από το ζήτημα των απολύσεων και της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθεί σήμερα επί τάπητος ανοικτό παραμένει και το δημοσιονομικό κενό ύψους 1,2 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν προταθεί μέτρα για την κάλυψη του κενού τα οποία θέλουν περαιτέρω τεχνική προετοιμασία.

Ανοικτό παραμένει το θέμα της φορολογίας στα ακίνητα με την τρόικα, μολονότι διατηρεί επιφυλάξεις για την ικανότητα του εισπρακτικού μηχανισμού, να συζητά το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο από το 2014 αλλά με υψηλότερους συντελεστές. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση και για την κάλυψη της τρύπας στα ασφαλιστικά ταμεία με την πλευρά των δανειστών να πιέζει για την επιβολή εισφοράς 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.

 

Πηγή: Real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ