Το «χρυσό» deal του Γιάννη Βάλβη- Τι φέρνει η στρατηγική συμμαχία της AQUA Carpatica με την Pepsico

Ένα σημαντικό deal έκλεισε ο Γιάννης Βάλβης. Η στρατηγική συμμαχία της AQUA Carpatica με τον πολυεθνικό κολοσσό PepsiCo και τα σχέδια για την επόμενη ημέρα.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑ

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία προχώρησε η εταιρεία AQUA Carpatica με την PepsiCo. Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα κατέχει μειοψηφικό ποσοστό 20% των μετοχών της AQUA Carpatica, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει το δικαίωμα διανομής της AQUA Carpatica σε Ρουμανία και Πολωνία και τη δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Με τη στρατηγική αυτή συνεργασία, η εταιρεία AQUA Carpatica αποκτά ένα ευρύ δίκτυο διανομής των προϊόντων της σε όλον τον κόσμο.

Παράλληλα, η premium μάρκα νερού έρχεται να συμπληρώσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων που η PepsiCo προσφέρει στην Ευρώπη, ενώ υπάρχουν σχέδια για επέκτασή του σε αγορές παγκοσμίως.

Ο ιδρυτής της AQUA Carpatica, Γιάννης Βάλβης, συνεχίζει να ηγείται της εταιρείας, αποκτώντας έναν σημαντικό συνεργάτη παγκόσμιας εμβέλειας που θα συμβάλει καθοριστικά στην ευρεία διανομή των προϊόντων της AQUA Carpatica. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γ. Βάλβη, σύμφωνα με τον οποίο «η AQUA Carpatica είναι μια μάρκα τόσο μοναδική όσο και ο τόπος προέλευσής της. Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να συνεργαστώ με την PepsiCo.

Η συμφωνία αυτή μάς βοηθά να επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας στην Ευρώπη και να διερευνήσουμε ευκαιρίες εισόδου σε νέες αγορές. Ευκαιρίες με τις οποίες θα φέρουμε το νερό AQUA Carpatica και τα οφέλη του για την υγεία σε νέους καταναλωτές». Μάλιστα, όπως λέει στους συνεργάτες του, αυτή τη φορά έθεσε την αυστηρή παράμετρο ο εταίρος να μπει στην εταιρεία με ποσοστό μειοψηφίας. Κι αυτό διότι η εξ ολοκλήρου πώληση της προηγούμενης εταιρείας εμφιαλωμένου νερού Dorna δεν ωφέλησε την ανάπτυξη του προϊόντος.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της PepsiCo Ευρώπης, Silviu Popovici, δήλωσε ότι «το AQUA Carpatica, ένα νερό με εξαιρετική γεύση και σημαντική παρουσία στην αγορά, συμπληρώνει τέλεια το υπάρχον χαρτοφυλάκιο premium ποτών της PepsiCo. Είμαστε βέβαιοι ότι η σημαντική αξία του AQUA Carpatica θα έχει μεγάλη απήχηση στους πελάτες και στους καταναλωτές μας παγκοσμίως».

Από τα Καρπάθια Όρη

Οι πηγές του AQUA Carpatica βρέθηκαν από τον Γ. Βάλβη, Έλληνα της Διασποράς τρίτης γενιάς από τη Σαντορίνη, με ιδιαίτερα σημαντική και πολύπλευρη επιχειρηματική δράση. Στην αγορά το νερό AQUA Carpatica παρουσιάστηκε το 2010, ενώ στην Ελλάδα ήρθε πριν από έναν χρόνο.

Περιλαμβάνει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό και το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό από παρθένες πηγές στα παρθένα δάση των Καρπαθίων Ορέων. Είναι το μόνο στον κόσμο χωρίς νιτρικά (το Φυσικώς Ανθρακούχο) και με ελάχιστα (το Φυσικό Μεταλλικό Νερό). Επίσης, δεν περιέχει νάτριο, ενώ περιέχει φυσικούς ηλεκτρολύτες. Στα Καρπάθια Όρη, μετά από πέντε χρόνια ανάλυσης των πηγών μεταλλικού νερού και επιλογής εκείνων με εξαιρετική καθαρότητα, σύσταση και εξαιρετική γεύση, το AQUA Carpatica άρχισε να εμφιαλώνεται το 2010 και υιοθετήθηκε αμέσως ως αγαπημένο προϊόν από τους Ρουμάνους καταναλωτές. Σε μόλις τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2014, το AQUA Carpatica έγινε το φυσικό νερό πηγής με τις περισσότερες πωλήσεις σε εθνικό επίπεδο και μέχρι το 2016 καθιέρωσε μια διεθνή παρουσία σε 16 χώρες και σε τέσσερις ηπείρους.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κωδικών προϊόντων σε όλες τις βασικές συσκευασίες (φιάλες από γυαλί, PET, αλουμίνιο) προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η ποιότητα «χωρίς νιτρικά άλατα» καθιστά το AQUA Carpatica ιδανικό προϊόν για παιδιά και εγκύους και η εξαιρετική γεύση του το διακρίνει ως το ιδανικό νερό για το κανάλι HoReCa. Προκειμένου να διατηρηθεί με βιώσιμο τρόπο η καθαρότητα των πηγών της αναλλοίωτη, η εταιρεία έχει εφαρμόσει μια αυστηρή περίμετρο ζωνών για την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος.

To AQUA Carpatica είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αγνότητα και τη γεύση. Εκατομμύρια χρόνια ηφαιστειακής δραστηριότητας έχουν απαλλάξει την πηγή από ρύπους, χαρίζοντας στο νερό την απαράμιλλη, μοναδική γεύση του. Γι’ αυτούς τους λόγους το AQUA Carpatica χαρακτηρίζεται ως το «θαύμα της παρθένας φύσης» και ως το τέλειο νερό. Μάλιστα, όταν είχε λανσαριστεί το AQUA Carpatica στην ελληνική αγορά, ο Γ. Βάλβης είχε δηλώσει ότι «πρόκειται για ένα νερό που πηγάζει από παρθένα Καρπάθια Ορη, όπου δεν επιτρέπεται η ανθρώπινη παρέμβαση».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Γιάννης Βάλβης- Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ