Γεωργιάδης: Έβαλε τέλος στα σενάρια για νέο Fuel Pass

Τέλος στα σενάρια για την καταβολή νέας επιδότησης καυσίμων (Fuel Pass) έβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Fuel Pass 3: «Φρένο» από τον Σταϊκούρα στα σενάρια για νέα επιδότηση καυσίμων – «Δεν έχει τεθεί θέμα»

«Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται ζήτημα για ένα νέο Fuel Pass. Οι τιμές στα καύσιμα παραμένουν χαμηλότερες σε σχέση με τις υψηλές» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και μίλησε και για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

«Η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι στα 1,30 ευρώ που είναι σημαντικά ακριβότερο από αυτό που μπορούσε να αγοράσει κάποιος μέχρι πριν από 2 εβδομάδες που ήταν 1,10 ευρώ. Παραμένει αρκετά φθηνότερο από την έναρξη της διάθεσής του. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης άρχισε φέτος με 1,45 ευρώ και 1,50 ευρώ. Οι τιμές των 1,30 ευρώ είναι σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από το σημείο από το οποίο ξεκίνησαν. Νομίζω ότι αρκετοί καταναλωτές έχουν προμηθευτεί πια πετρέλαιο θέρμανσης διότι δίναμε και επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης. Άρα είναι παράλογο να προμηθευτεί κανείς πετρέλαιο θέρμανσης τον Φεβρουάριο, όταν η επιδότηση υπήρχε όλους τους προηγούμενους μήνες με τις τιμές εξαιρετικά χαμηλότερες»  συμπλήρωσε.

Fuel Pass 3: Tι εξετάζει το οικονομικό επιτελείο – Πού βρίσκονται σήμερα οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης

«Αυτή στιγμή δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το εάν αυτή η τάση θα συνεχιστεί. Η θεωρία που διαβάζω κάθε μέρα στα ενημερωτικά δελτία που μου στέλνουν για τις διεθνές αγορές  είναι ότι λόγω του ότι η κινέζικη οικονομία πήρε ξαφνικά πάλι μπρος μετά την άρση των περιορισμών του COVID  άρχισε να “τραβάει” περισσότερα πετρέλαια, περισσότερα υγρά καύσιμα δημιουργώντας μια πίεση στην παγκόσμια αγορά η οποία δείχνει μια σχετική αύξηση των τιμών. Είναι νωρίς όμως να πούμε ή να πανικοβάλουμε τον κόσμο γιατί αυτό μπορεί να είναι ζήτημα 5 με 10 ημερών» είπε.

Βενζίνη: Θα φτάσει στα 2 ευρώ η τιμή του στην αντλία;

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα πάει η τιμή της βενζίνης στην αντλία στα 2 ευρώ όπως προέβλεψε ο πρόεδρος των πρατηριούχων, Νίκος Παπαγεωργίου.«Μπορούν να γίνουν τα πάντα σε αυτή τη ζωή. Το μπορεί δεν λέει κάτι. Σας λέω ότι αυτή η γενική εικόνα των διεθνών αγορών δεν είναι εικόνα πανικού στο πετρέλαιο» απάντησε.

«Μην ξεχνάτε ότι έχουμε περάσει περίπου τον μισό χειμώνα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σχετικά ήπιο. Άρα η κατανάλωση των καυσίμων ήταν μικρότερη από αυτή που είχαν υπολογίσει οι ευρωπαϊκές χώρες. Όλες οι αποθήκες υγρών καυσίμων σε ευρωπαϊκές χώρες είναι γεμάτες, είναι στο full. Άρα αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει μεγάλη πίεση και εκβιασμός από τις αγορές για να ανέβουν οι τιμές. Και η μεσοσταθμική πρόβλεψη που μπορεί να γίνει είναι ότι αυτό το υψηλό που βλέπουμε τώρα αυτής της περιόδου είναι ότι θα πάρουν μετά από λίγες  ημέρες μια ελαφριά πορεία προς τα κάτω» σημείωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ