Τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου η συμφωνία Ελλάδας – δανειστών εκτιμά ο Βίζερ

«Αποκλείεται μία νέα συζήτηση για Grexit καθώς κανένας δεν εύχεται, ίσως σε αντίθεση με πριν από ένα χρόνο, μια τέτοια αστάθεια», τονίζει ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ σε συνέντευξή του στην αυστριακή οικονομική εφημερίδα “Βίρτσαφτσμπλατ”.

Ο κ. Βίζερ σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή «οι συνάδελφοι» βρίσκονται στην Αθήνα και οι συζητήσεις για ένα αρκετά φιλόδοξο πακέτο θα διαρκέσουν περίπου μέχρι το Πάσχα των Καθολικών, ενώ παράλληλα πρέπει να αρχίσει η συζήτηση για την υπόσχεση των ηγετών της ΕΕ του Ιουλίου του 2015, για μία μείωση του χρέους.

Σύμφωνα με τον κ. Βίζερ, τον Απρίλιο θα γίνει η μεγάλη συζήτηση για το πώς μπορεί να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του χρέους και για το πώς η Αθήνα θα εκπληρώσει παράλληλα τους όρους του προγράμματος. Εκτιμά ότι μάλλον στα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου, θα υπάρξει μία συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα, τους θεσμούς της ΕΕ και το ΔΝΤ και προς τούτο είναι απαραίτητες πολύ δύσκολες αποφάσεις.

Αναφορικά με το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους, ο επικεφαλής του Euro Working Group αναφέρει πως αυτό δεν είναι ακόμη γνωστό και εξαρτάται από τον όγκο του πακέτου των μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι θα γίνει χωρίς ονομαστική διαγραφή χρέους, δηλαδή θα υπάρξουν κατά κύριο λόγο ελαφρύνσεις πληρωμών, επιμηκύνσεις χρόνου αποπληρωμής και μειώσεις επιτοκίων, ενώ σε πραγματική αξία θα υπάρξει μία σημαντική ανακούφιση των υποχρεώσεων αποπληρωμής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Υποχωρεί το ΥΠΟΙΚ για το αφορολόγητο, αλλά κερδίζει την ελάφρυνση για τους αγρότες

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα ήταν πάντα η πιο δύσκολη περίπτωση

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.