Συνδυασμός λύσεων χωρίς κούρεμα

Συνδυασμός λύσεων χωρίς κούρεμα

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσιγκτον και για πρώτη φορά βγαίνει προς τα έξω μία εικόνα αισιοδοξίας.

Εκτιμούν ότι θα υπάρξει συμφωνία την Τρίτη, εάν εγκριθεί και από τα μέλη του Eurogroup ο συνδυασμός λύσεων στον οποίο φαίνεται να καταλήγουν οι γραφειοκράτες. Το ΔΝΤ δεν το επιβεβαιώνει, όμως σύμφωνα με το MEGA, ο συνδυασμός λύσεων στον οποίοιo φαίνεται να καταλήγουν αποδεικνύει βιωσιμότητα του ελληνκού χρέους, δηλαδή αυτό που αποζητά το Ταμείο.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΜΕGA Μιχάλης Ιγνατίου, αν πάνε όλα καλά την Τρίτη, το ΔΝΤ θα επισπεύσει τις διαδικασίες και θα έχουμε απόφαση από το Δ.Σ. το πρώτο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου.

Αυτη τη στιγμή η πρόταση του κουρέματος φαίνεται να έχει αποσυρθεί , εφόσον γίνουν δεκτές οι λύσεις που έχουν καταταθεί και οι οποίες με διάφερους συνδυασμούς φτάνουν το χρέος στο 120 ο 2020. Η λύση του κουρέματος, φαίνεται ότι θα συζητηθεί αργότερα και αναλογα με την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα φαίνεται να καταλήγουν στα εξής:

-Επιμήκυνση του προγράμματος

-Δραματική μείωση του επιτοκίου δανεισμού των Ευρωπαίων

-Επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους

-Και επαναγορά ομολόγων

Επίσης, η ΕΚΤ φέρεται να αποδέχεται να μοιράσει τα κέρδη στις κεντρικές τράπεζες κρατών μελών και οι κυβερνήσεις τους θα τα διαθέσουν στην Ελλάδα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ