Στυλιανίδης: Ο κάθε ένας κρίνεται από τα αποτελέσματα

Στυλιανίδης: Ο κάθε ένας κρίνεται από τα αποτελέσματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, τοποθετήθηκε στο ΡΙΚ σε σχέση με τη δυσαρέσκεια της Κυπριακής Κυβέρνησης, σχετικά με τους χειρισμούς του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τις Βρυξέλλες, είπε τα πράγματα όπως είχαν. Η χώρα διεσώθη από μία ολική χρεοκοπία που θα σήμαινε όχι μόνο κούρεμα καταθέσεων αλλά πλήρη και απόλυτη κατάρρευση των πάντων. Αποφύγαμε να γίνουμε Αργεντινή», δήλωσε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης και συνέχισε:

«Έγιναν κάποια λάθη επικοινωνιακά. βγήκε ένα προεδρικό διάταγμα που έδωσε την εντύπωση ότι η εκκαθάριση και η εξυγίανση είναι περίπου ταυτόσημες και δημιουργήθηκε σήμερα ένας πανικός, όχι μόνο στους υπαλλήλους της τράπεζας Κύπρου αλλά και στο κοινό.

Εμείς ως κυβέρνηση θα θέλαμε η δήλωση της Κεντρικής Τράπεζας να διευκρίνιζε περισσότερα, για να μην είχαμε όλα αυτά που είχαμε σήμερα. Ελπίζω, τώρα μετά τις διευκρινήσεις οι οποίες είναι σαφέστατες, θα πρέπει όλος ο κόσμος να καταλάβει ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη».

Όσο για τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν ο ίδιος ο διοικητής να προτείνει το μνημόνιο από τον Ιούλιο και να περάσουν τόσοι μήνες και απλώς να αυξάνεται το κόστος όλης της χώρας. Ήταν τρομακτικό λάθος και το φέρνουμε τώρα μπροστά μας. 

Όταν υπάρχουν τέτοια σφάλματα συντονισμού, υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ο Πρόεδρος είναι ο θεσμός που πρέπει να δώσει τη διέξοδο και τη λύση.

Ο Κάθε ένας θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ο κάθε ένας θα κριθεί από τα αποτελέσματα των επομένων ημερών».

Δείτε το βίντεο από το ΡΙΚ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ