Στις 142.000 οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί για το κοινωνικό μέρισμα-Τι πρέπει να προσέχουν οι δικαιούχοι

Περισσότερες από 142.000 αιτήσεις πολιτών για το κοινωνικό μέρισμα είχαν εγκριθεί έως και πριν από λίγη ώρα.

Από το απόγευμα της Κυριακής που άνοιξε η πλατφόρμα έχουν υποβληθεί 350.000 αιτήσεις εκ των οποίων σε εγκρίθηκαν 142.000 σε αναμονή είναι 112.000 και οι υπόλοιπες έχουν απορριθφθεί. Βασικός λόγος για περίπου 70.000 εξ΄αυτών είναι ότι υπερβαίνουν τα εισοδηματικά όρια που έχουν τεθεί.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 12ης Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως τα 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά δικαιούχων έχουν περιθώριο 16 ημερών για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση.

Οι έλεγχοι που έγιναν καθόλη τη διάρκεια του Σαββάτου έδειξαν αντοχή σε 200.000 και πλέον αιτήσεις την ώρα.

Προσοχή χρειάζεται στην δήλωση του IBAN. Προτείνεται η χρήση τυχόν δηλωμένου ακατάσχετου λογαριασμού, λογαριασμού μισθοδοσίας ή είσπραξης σύνταξης ή επιδομάτων. Αν ο IBAN δεν είναι έγκυρος δε θα πραγματοποιηθεί πληρωμή ακόμα και αν ο δικαιούχος πληροί τα κριτήρια. Απαραίτητη προϋπόθεση ολοκλήρωσης της αίτησης είναι επίσης η θετική συγκατάθεση όλων των φιλοξενούμενων ενηλίκων εντός της προθεσμίας. Γι αυτό και οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή : είναι κρίσιμη η επικοινωνία άμεσα με τους φιλοξενούμενους (στη φόρμα αναγράφονται τα στοιχεία των ατόμων των οποίων η συναίνεση απαιτείται) ώστε να μπουν στον δικτυακό τόπο με τους δικούς τους κωδικούς και να συναινέσουν. Προσοχή, δηλώνονται και συναινούν οι φιλοξενούμενοι του 2016 καθώς το μέρισμα δίνεται με βάση την δήλωση του 2016 (ακόμη κι αν έχουν φύγει πλέον από το νοικοκυριό).

Επίσης, εάν το σύστημα δεν συνδυάζει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, θα εμφανιστεί μήνυμα και ο δικαιούχος πρέπει να μεταβεί σε ΚΕΠ με την ταυτότητα ή το διαβατήριό του κι ένα εκκαθαριστικό εφορίας ώστε να ζητήσει ενημέρωση εγγραφής του ΑΜΚΑ.

Στα ΚΕΠ πρέπει να διορθωθούν και τυχόν προσωπικά στοιχεία που εμφανίζονται λάθος. Αν προκύπτει πρόβλημα με την ύπαρξη έστω και ενός μήνα ασφάλισης, ο δικαιούχος απευθύνεται στον ΕΦΚΑ.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ