Σημαντική παρέμβαση για το ηλεκτρικό ρεύμα προανήγγειλε ο Σκυλακάκης στον Realfm 97,8

«Το Fuel Pass δεν ξέρω αν θα επαναληφθεί. Το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό γιατί οι άνθρωποι τα 45 ευρώ είναι 1,5 μεροκάματα ενός ανθρώπου που δουλεύει στην αγροτική γη. Είναι μικρό ποσό, αλλά είναι κάτι» είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

“Οι αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν μία δυναμική από τις τιμές διεθνών αγαθών, αυτό προκαλεί την κινητικότητα, συν οι τιμές της ενέργειας. Οι τιμές της ενέργειας έφτασαν στο μέγιστό τους στην αρχή του πολέμου, αυτή τη στιγμή παρά το γεγονός ότι υπάρχει η απειλή της Ρωσίας για το αέριο, το πρωί το αέριο ήταν στα 101 ευρώ (χθες είχε πάει μέχρι 118) και το πετρέλαιο BRENT στα 105 δολάρια, συνεπώς δεν βλέπω μια πρόσθετη πίεση αυτής που ήδη έχουμε” περιέγραψε.

“Η κυβέρνηση θα παραμείνει δίπλα στα νοικοκυριά και κυρίως τα ευάλωτα αλλά και στη μεσαία τάξη. Τώρα προτεραιότητα για εμάς έχει το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό είναι στο οποίο θα κάνουμε μια σημαντική παρέμβαση, αν δεν υπάρξει παρέμβαση στην Ευρώπη ή πιθανότατα παράλληλα με όποια παρέμβαση γίνει” αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

“Θα είναι τόσο σημαντική η παρέμβαση, ώστε οι πολίτες και οι επιχειρήσεις και η αγορά να δουν μια πολύ σημαντική ανακούφιση και να μην αισθάνονται πια αυτή την ασφυκτική πίεση που πολλοί νιώθουν από το ρεύμα. Σημειώστε ότι υπήρχε και ένα στοιχείο που έχει σημασία, ότι πολλοί χρησιμοποίησαν το ρεύμα για να θερμανθούν φέτος. Ξεπέρασαν τα νοικοκυριά αυτά τις 300 κιλοβατώρες, αλλά όταν βάλεις και τη θέρμανση δημιουργείται ένα σοβαρό κόστος. Εκεί υπήρξε το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη γνώμη μου. Τελείωσε τώρα η περίοδος της θέρμανσης και πρέπει να παρέμβουμε πριν αρχίσει η περίοδος της ψύξης” πρόσθεσε.

“Η δική μας πρόταση στην Ευρώπη είναι να κάνει η Ευρώπη παρέμβαση ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που είναι οι υψηλές τιμές στο αέριο, βάζοντας πλαφόν” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ