Μαραβέγιας στον Realfm 97,8: Θέμα πολιτικού εγωισμού και πρεστίζ η πληρωμή σε ρούβλια

“Από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται για μια ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώνεται σε ρούβλια, όλο το σύστημα παίζεται σε επίπεδο περισσότερο πρεστίζ και λιγότερο σε ουσία, διότι η Ρωσία λέει ότι πρέπει τα ευρώ ή τα δολάρια που ανταποκρίνονται στο κόστος της ενέργειας που μεταφέρεται να γίνονται από τις ίδιες τις χώρες και όχι να τα μετατρέπει η τράπεζα” δήλωσε ο καθηγητής της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέων Μαραβέγιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Είναι θέμα πολιτικού εγωισμού, πρεστίζ. Νομίζω ότι θα βρεθεί λύση, επειδή ούτε την Ρωσία συμφέρει να μην πληρώνεται” πρόσθεσε.

“Θα βρεθεί μια φόρμουλα, ένας εύσχημος τρόπος ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε στα άκρα ούτε η Ρωσία να στερηθεί τα χρήματα ούτε οι Ευρωπαίοι να έχουν τεράστια προβλήματα λόγω της αναστάτωσης των αγορών. Βλέπετε ότι το φυσικό αέριο έχει φτάσει στα ύψη και το πετρέλαιο ακολουθεί επίσης. Δεν συμφέρει κανέναν” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ