Power Pass: Στις 14 ή 15 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ – Τι εξετάζεται για τα κριτήρια

“Κλείδωσε” η ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με την αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος  έως 600 ευρώ (Power Pass), ενώ ενδέχεται να αλλάξουν τελευταία στιγμή και τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγησή της, όπως είπε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Σκυλακάκης, δεν υπήρχε περίπτωση να ανοίξει αυτή πριν από τις 10 Ιουνίου και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να ανοίξει 14 ή 15 Ιουνίου.

“Η εν λόγω πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για περίπου 15 ημέρες και η επιδίωξη είναι να υποβάλουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι αίτηση για τη χορήγηση της επιδότησης  σε αυτό διάστημα”, τόνισε με έμφαση.

Μεταξύ άλλων μίλησε και για τα νοικοκυριά που έχουν κοινό ρολόι. Σε περίπτωση που τα νοικοκυριά έχουν κοινό ρολόι, τότε θα πρέπει ένας εξ αυτών να υποβάλει αίτηση, καθώς η επιδότηση θα πάει σε ένα ΑΦΜ σημείωσε, ωστόσο την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι εάν υποβάλουν αίτηση και τα δύο μέλη του νοικοκυριού για την επιδότηση, τότε το ποσό αυτό θα διαιρεθεί δια δύο.

Τι εξετάζεται για τα κριτήρια

Εν συνεχεία ο κ. Σκυλακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ποσό του οικογενειακού εισοδήματος των 45 χιλ. ευρώ για τους δικαιούχους της επιδότησης να είναι καθαρό και όχι μεικτό. Και πρόσθεσε ότι “αυτό θα το δούμε σε μία από τις δύο επόμενες ημέρες”.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν για την επιδότηση θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία του 2020 ή τα στοιχεία του 2021.  Θα ληφθούν υπόψη τα  στοιχεία του 2020 απάντησε και διερωτήθηκε κάποιος που είχε 45 χιλ. ευρώ εισόδημα το 2022 είναι δυνατόν να μείνει άνεργος το 2021;
“Θα το εξετάσουμε αυτό αλλά μάλλον είναι δύσκολο να γίνει αυτό” σημείωσε.

Επίσης αναφέρθηκε και σε όσους έκαναν έναρξη επαγγέλματος το 2021 . “Αυτοί που έκαναν έναρξη επαγγέλματος το 2021, το 2020 με τα βεβαιότητας θα είχαν χαμηλότερο εισόδημα το 2020 , οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα” τόνισε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Αναδρομική επιδότηση ρεύματος  έως 600 ευρώ: Βήμα βήμα η διαδικασία για τις αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση για τη επιδότηση θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία :
  • Αρχικά θα  πρέπει να επισκεφτούν το gov.gr
  • Μετά  γίνεται ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • Αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό.
  • Εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεται  ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ