Πιτσιλής: Δεν θα επιβληθεί πρόστιμο στην γιαγιά με τα τερλίκια – ΒΙΝΤΕΟ

Επίσκεψη στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα που ανέκυψε με την 90χρονη, η οποία πουλούσε παράνομα τερλίκια σε λαϊκή αγορά, πραγματοποίησε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

Μετά τη συνάντηση που είχε με την προϊσταμένη Ζωή Κωτσιοπούλου, ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι πρόκειται για προσωρινό προσδιορισμό και δεν προκύπτει άσκηση παράνομης επαγγελματικής δραστηριότητας κατά σύστημα.

«Από την πρώτη στιγμή την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ, όπως και στη συζήτηση που είχα την επομένη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στόχος μας είναι να δείξουμε κατανόηση και ευαισθησία στις περιπτώσεις που απαιτείται. Η επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με την 90χρονη συμπολίτη μας, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της διαρκούς προσήλωσης μας στο στόχο αυτό», δήλωσε ο κ. Πιτσιλής. «Όμως», συνέχισε, «δεν μένουμε μόνο στη μία περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας».

«Όμως δεν μένουμε μόνο στη μία περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας. Χρειάζεται ο νομοθέτης να επανεξετάσει συνολικά το σχετικό πλαίσιο κι εμείς στην ΑΑΔΕ είμαστε έτοιμοι να τα δούμε όλα αυτά από κοινού. Κατανόηση, ευαισθησία, αλληλεγγύη και πάταξη της φοροδιαφυγής μπορούν να συνυπάρξουν και θα συνυπάρξουν», κατέληξε ο κ. Πιτσιλής.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας της 90χρονης Χαράλαμπος Αποστολίδης ευχαρίστησε για την παρέμβασή του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί, όπως είπε, «αντιλήφθησαν άπαντες ότι η εκδοθείσα πράξη αντιβαίνει στις αρχές της χρηστής και δημόσιας διοίκησης».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ THESTIVAL.GR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ