Πιστοί τουρίστες της Κύπρου οι Βρετανοί

Πιστοί τουρίστες της Κύπρου οι Βρετανοί

Μειωμένες τουριστικές κρατήσεις από τη Βρετανία προς την Κύπρο ενόψει του καλοκαιριού κατά 43%, κατεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή, αναφέρουν νεότερα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων της τουριστικής βιομηχανίας GfK. Την ίδια εβδομάδα οι κρατήσεις για την Κύπρο μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας Lastminute.com ήταν μειωμένες κατά 75% σε σύγκριση με πέρυσι.

Συνολικά 1,7 εκατομμύρια Βρετανοί αναμένεται να εγκαταλείψουν τη χώρα αυτές τις ημέρες του καθολικού και αγγλικανικού Πάσχα, λόγω του ψύχους που επικρατεί σε όλη την επικράτεια με θερμοκρασίες που τη νύχτα πέφτουν υπό το μηδέν. Πρόκειται για αύξηση 200.000 τουριστών σε σχέση με το περσινό Πάσχα. Ο άσχημος καιρός οδηγεί επίσης περισσότερους Βρετανούς στο να αναζητούν από τώρα θερινό καταφύγιο στον ήλιο.

Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι κρατήσεις για το καλοκαίρι προς Φλόριντα, Αίγυπτο και άλλους μεσογειακούς προορισμούς. Παρόλα αυτά η Κύπρος φαίνεται να έχει παγώσει τις τελευταίες μέρες στις προτιμήσεις των Βρετανών για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, λόγω ανησυχιών από τις πρόσφατες εξελίξεις στο νησί.

Το Φόρεϊν Όφις και ο Σύνδεσμος των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) έχουν προειδοποιήσει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους επαρκή ποσά σε ρευστό αν επισκέπτονται την Κύπρο. Ωστόσο, τονίζουν ότι κατά τ’ άλλα οι επισκέπτες στο νησί δεν επηρεάζονται από την τραπεζική κρίση.

Ο διευθυντής του γραφείου του ΚΟΤ στο Λονδίνο, Ορέστης Ρωσσίδης δήλωσε ότι μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες οι κρατήσεις από Βρετανούς ενόψει του καλοκαιριού ήταν αυξημένες από 5% έως 10% στα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ένα πάγωμα στις κρατήσεις λόγω των εξελίξεων, αλλά θα πρέπει να περάσει αυτή η περίοδος για να κάνουμε μία πιο αντικειμενική εκτίμηση των επιπτώσεων. Ήδη η κατάσταση είναι πιο ήρεμη, όπως αποδείχθηκε και από την αντίδραση όταν άνοιξαν οι τράπεζες», σημείωσε ο κ. Ρωσσίδης.

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ