Παπαθανάσης: Πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης – Τι θα γίνει με τις οργανωμένες παραλίες

“Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside” είπε στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης αναφορικά με τα επόμενα βήματα στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Όπως είπε “αυτή την εβδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς. Δεν σημαίνει ότι η επιτροπή των ειδικών θα τις αποδεχθεί. Όμως θα προτείνουμε να ανοίξουν τα φροντιστήρια, θα προτείνουμε να καταργηθούν τα μηνύματα για το λιανικό εμπόριο, δηλαδή να ισχύει το 13032, να ισχύουν οι τρεις ώρες αλλά να μην χρειάζεται να κλείνουμε ραντεβού, όπου ισχύει το click inside. Επαναλαμβάνω οι προτάσεις γίνονται από το υπουργείο και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διεύρυνση του ωραρίου στο τραπέζι”. Σε ερώτηση εάν τα φροντιστήρια θα ανοίξουν μαζί με τα σχολεία απάντησε τα εξής”Η πρόταση μας είναι να ανοίξουν μαζί με τα σχολεία. Από εκεί και πέρα αναμένουμε τις αποφάσεις της επιτροπής αυτή θα μας πει εάν το εγκρίνει ή όχι, εμείς πάντως θα το προτείνουμε”.

Για τις οργανωμένες παραλίες

Αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι “θα ανοίξουν αλλά για να μην προκαταλάβουμε τις αποφάσεις, δεν θα σας πω ημερομηνία, αλλά θα ανοίξουν. Θα περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις. Να δούμε τώρα πώς εξελίσσεται το άνοιγμα της εστίασης και μετά θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις οργανωμένες παραλίες . Προχωράμε βήμα-βήμα” σημείωσε και συμπλήρωσε ότι “ πλησιάζει το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, θα ληφθούν οι αποφάσεις αυτή την εβδομάδα, έρχεται και η άλλη εβδομάδα, ας αναμένουμε λοιπόν”.

H ειδική άδεια για την εστίαση

Σε ερώτηση εάν ένα μαγαζί που έχει άδεια για να πιει κάποιος καφέ και έχει καθίσματα μπορεί να βγάλει και την ξαπλώστρα του που έχει πάνω στην παραλία είπε ” “Τα καταστήματα τα οποία έχουν άδεια για να λειτουργήσουν ως εστίαση και καφέ έχουν συγκεκριμένο χώρο. Η παραλία είναι ένας άλλος χώρος που δίδεται ειδική άδεια για να λειτουργήσει κάποιος ξαπλώστρες στη παραλία “.

“Δεν επιτρέπεται να αναπτυχθούν καρέκλες πέραν του χώρου που δίνει την άδεια ο δήμος. Aυτό είναι συγκεκριμένο. Επομένως από τη στιγμή που είναι κλειστές οι οργανωμένες παραλίες, θα περιμένουμε, θα δοθεί έγκριση, σαφώς μέσα στο Μάιο αλλά θα περιμένουμε”, συμπλήρωσε. Σε ερώτηση εάν θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες στις 15 Μαΐου απάντησε “Πλέον δίνουμε απαντήσεις όταν έχουμε τις αποφάσεις”.

Για το άνοιγμα της εστίασης

Μεταξύ άλλων μίλησε και για το άνοιγμα της εστίασης. Όπως είπε “Η εστίαση άνοιξε καλά, τα μέτρα τα τήρησαν οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι όλοι ήταν πολύ προσεχτικοί”.

“Θέλω να σας πω ότι τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, η εστίαση θα λειτουργήσει βεβαίως καθώς προχωράμε θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι. Αλλά δεν μπορώ να σας πω πότε θα ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι, είναι ένα θέμα αυτό το οποίο θα συζητηθεί κάποια στιγμή . Προς το παρόν όμως λειτουργούμε είναι καλά” , είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με το πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης. Ο ίδιος παρέπεμψε στις αποφάσεις των ειδικών τόσο για το πότε θα αλλάξει το ωράριο στην εστίασης, αλλά και για το πότε θα επιτραπεί η μουσική.

Για το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων σε ανοιχτούς χώρους και των γυμναστηρίων

Τέλος, αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν οι αθλητικές δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους και τα γυμναστήρια ο κ. Παπαθανάσης παρέπεμψε και πάλι στις αποφάσεις των ειδικών, τονίζοντας ότι προχωράμε βδομάδα με τη βδομάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ