Παναγόπουλος:H δήλωσή μου παρερμηνεύτηκε

Παναγόπουλος:H δήλωσή μου παρερμηνεύτηκε

 

Για προβοκάτσιες και παρερμηνεία των δηλώσεών του κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με αφορμή τα όσα είπε για τον κατώτατο μισθό.

“Καθοδόν προς τις εκλογές οι προβοκάτσιες και οι παρερμηνείες θα εντείνονται. Η δήλωσή μου για τον κατώτατο μισθό ήταν σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Απαιτείται επαναφορά με νόμο του ύψους του κατώτερου μισθού και αποκατάσταση όλου του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων ταυτόχρονα. Αυτή είναι η θέση μου, η θέση των συνδικάτων και η απαίτηση των εργαζομένων” τονίζει ο κ. Παναγόπουλος. 

Παράλληλα, με επιστολή του προς τον ΑΝΤ1 μιλά για “ατόπημα” σε βάρος του και ζητά “την αποκατάσταση της ψευδούς είδησης με διαστρέβλωση δήλωσής του για τον κατώτερο μισθό”.

Αναλυτικά η επιστολή:

 

“Πριν και κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού δελτίου σας της 8ης μ.μ. διαπράξατε ένα μεγάλο ατόπημα (ο πλέον ήπιος χαρακτηρισμός) εις βάρος μου και εν τέλει εις βάρος των συνδικάτων, των μελών τους και των μισθωτών γενικότερα.

Συγκεκριμένα,

στο «τρέιλερ» προαναγγελίας των ειδήσεων αναγγέλλατε: «Βόμβα στους μισθούς, ο κατώτατος μισθός να διαμορφώνεται ελεύθερα μεταξύ εργαζόμενου εργοδότη προτείνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ενώ κατά την εκφώνηση των ειδήσεων το ρεπορτάζ – σπηκάζ του «πρώτου θέματός» σας ουδόλως αντιστοιχιζόταν με τους βαρύγδουπους τίτλους.

Αυτό βεβαίως γιατί η δήλωσή μου την οποία ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ο σταθμός σας είχε (και σε βίντεο και απομαγνητοφωνημένη) ήταν ακριβώς σε αντίθετη κατεύθυνση δηλαδή και ο κατώτερος μισθός να επανέλθει – για λόγους πολιτικούς – με νόμο και ν’αποκατασταθεί το θεσμικό πλαίσιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Παρά το ότι εγκαίρως στελέχη του Γραφείου Τύπου και εν συνεχεία ο ίδιος ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ  επικοινώνησαν και σας ενημέρωσαν για το «λάθος» σας, εσείς επιμείνατε λέγοντάς «περιμένετε να δείτε το ρεπορτάζ….αυτή είναι επιλογή του καναλιού»!!

Αν πράγματι οφείλεται σε λάθος σας παρακαλώ στο σημερινό δελτίο σας να διορθώσετε παρουσιάζοντας το αληθές περιεχόμενο της δήλωσής μου.

Αναμένοντας να διαπιστώσω αν είναι αφελής η απαίτησή μου για αποκατάσταση θα μπορέσω τελικά να συνάγω ασφαλές συμπέρασμα αν επρόκειτο περί λάθους (έστω και με δυσμενείς εις βάρος μου επιπτώσεις) ή συνειδητή επιλογή με πολλαπλούς στόχους….”

 

Σημειώνεται ότι χθες ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε σχετικά:”To αίτημά μας είναι οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις οι οποίες δυστυχώς με το δεύτερο μνημόνιο και την 6η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου στην ουσία έχουν ανασταλεί και ο κατώτερος μισθός δε θα είναι και αντικείμενο διαπραγμάτευσης μετά το 2016, ούτως ή άλλως τώρα δεν είναι, έχει παγώσει.

Τώρα σ’ αυτό  υπάρχουν δυο διαφορετικές λογικές. Κάποιοι λένε με νομοθετική παρέμβαση, κάποιοι λένε με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Εγώ θα έλεγα ότι η νομοθετική παρέμβαση απαιτείται για την επαναφορά δίνοντας επίσης κι ένα πολιτικό μήνυμα αλλά από κει και πέρα πρέπει ελεύθερα ν’ αφεθούν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι να συνάπτουν τις συλλογικές συμβάσεις”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ