Παναγιωτάκης: Οι μόνοι που δεν είναι ευχαριστημένοι από τη ΔΕΗ είναι οι μέτοχοί της

Από τη ΔΕΗ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι οι καταναλωτές, οι εργαζόμενοι, η Πολιτεία και οι προμηθευτές μας τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης, επισημαίνοντας πως οι μόνοι που δεν είναι ευχαριστημένοι είναι οι μέτοχοι της ΔΕΗ αφού τα κέρδη μειώθηκαν και μειώνονται. 

«Είναι γεγονός ότι τα κέρδη μας έχουν μειωθεί και μειώνονται, και οι μέτοχοί μας δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από αυτή την άποψη, και μάλιστα, ότι αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Ωστόσο θα έλεγα ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι όλοι οι άλλοι», είπε χαρακτηριστικά, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι οι καταναλωτές μας διότι έχουμε μειώσει το ρεύμα με την έκπτωση συνέπειας κατά 15% εμείς σαν ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι μας διότι υπογράψαμε δύο συλλογικές συμβάσεις και το πρωτοπόρο σύστημα της ομαδικής ασφάλισης του προσωπικού, η Πολιτεία αλλά και η μετοχή μας διότι μειώσαμε το δανεισμό μας κατά 1,2 δισ. ευρώ από το 2015 μέχρι σήμερα και οι προμηθευτές μας, αφού μόνο φέτος προγραμματίζουμε ότι θα κάνουμε 687 εκατ. ευρώ επενδύσεις. «Μέχρι σήμερα οι επενδύσεις μας έχουν ξεπεράσει το 1,2 δισ. από το 2015» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Απαντώντας δε στα ερωτήματα που έθεσε ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε πως όλα τα παραπάνω και το γεγονός ότι η ΔΕΗ μείωσε τις λειτουργικές δαπάνες της κατά αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ «δεν συνιστούν μια προβληματική επιχείρηση».

Σχετικώς με τα αποτελέσματα του τελευταίου εννεαμήνου, ο κ. Παναγιωτάκης είπε ότι μετά από αυτά η ΔΕΗ αναβαθμίστηκε από την SNP κατά περίπου 2 μονάδες, «πράγμα το οποίο ανοίγει το δρόμο για να βγούμε στις αγορές». «Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια ποια θα είναι η τελική κερδοφορία φέτος και για λόγους χρηματιστηριακούς, αλλά και γιατί ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι προβλέψεις» συμπλήρωσε.

Οι νέες Συμβάσεις

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ενημέρωσε επίσης την Επιτροπή, για τις νέες συμβάσεις που υπεγράφησαν και οι οποίες αφορούν: Προμήθεια Υγρών Καυσίμων έτους 2019, προμήθεια 1.595.145MWhth Φυσικού Αερίου μέσω της 5ης ετήσιας δημοπρασίας της ΔΕΠΑ ΑΕ για το 2019 και την παροχή Ταχυδρομικών Υπηρεσιών περισυλλογής, διαλογής, διακίνησης και διανομής των ταχυδρομικών αποστολών της ΔΕΗ στην επικράτεια, στα ΕΛΤΑ για ένα έτος με έναρξη από 05/03.2019.

Όπως μάλιστα είπε ο κ. Παναγιωτάκης σχετικώς με τη σύμβαση με τα ΕΛΤΑ για τους έντυπους λογαριασμούς, αυτή συνήφθη ύστερα από διαγωνισμό και προτιμήθηκε η κρατική εταιρία, από την ACS διότι η ACS δεν κάλυπτε τη βασική απαίτηση της διακήρυξης που ήταν, ότι θα πρέπει να καλύπτουν με καταστήματα το 95% των Καλλικρατικών δήμων της χώρας.

Τέλος, έσπευσε να εξηγήσει ότι με τη σύμβαση αυτή, έτσι όπως διαμορφώνεται τώρα και με κάποια διευθέτηση που έχει ήδη συμφωνηθεί εγκριθεί από το Δ.Σ., παύει να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα και το χρέος των ΕΛΤΑ προς το Δημόσιο.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ