ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθούν επιδόματα και παροχές

Την Πέμπτη και Παρακευή, 25 και 26 Ιουλίου, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει μία σειρά από επιδόματα και παροχές στους δικαιούχους τους, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Συγκεκριμένα, θα καταβληθούν:

-Το Επίδομα Παιδιού

Το Επίδομα Παιδιού θα καταβληθεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν φέτος αίτηση Α21, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1. Η καταβολή πραγματοποιείται μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα. Συνολικά θα καταβληθούν 176,34 εκ. ευρώ σε 681.372 δικαιούχους.

Επισημαίνεται πως οι δικαιούχοι μπορούν με τους κλειδάριθμους του Taxisnet να πληροφορούνται από την πλατφόρμα Α21 το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης για το Επίδομα Παιδιού 2019, καθώς για λόγους προσωπικών δεδομένων τέτοιες πληροφορίες δεν είναι δυνατό να δίνονται από την υπηρεσία (τηλεφωνικώς ή με άλλο τρόπο).

-Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Ιουλίου

Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Ιουλίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Συνολικά θα καταβληθούν 63 εκατ. ευρώ σε 151.816 δικαιούχους.

-Τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών

Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τον Ιούλιο.Συνολικά θα καταβληθούν 676.575 ευρώ σε 10.324 δικαιούχους.

-Το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου)

Το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) θα καταβληθεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 30 Ιουνίου και αυτή έχει εγκριθεί. Η πληρωμή αφορά 268.290 δικαιούχους – νοικοκυριά που περιλαμβάνουν συνολικά περισσότερα από 700.000 μέλη. Το ποσό φτάνει στα 32,66 εκατ ευρώ.

Όλοι θα εισπράξουν το μηνιαίο επίδομα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού για τον Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

-Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα καταβληθεί την Παρασκευή, 26 Ιουλίου στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Ιουνίου.

Συνολικά θα καταβληθούν 54,43 εκατ. ευρώ σε 263.572 δικαιούχους – νοικοκυριά που περιλαμβάνουν συνολικά πάνω από 500.000 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

-Οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Αυγούστου

Οι συντάξεις και τα επιδόματα αυτά θα καταβληθούν την Παρασκευή, 26 Ιουλίου στους δικαιούχους. Συνολικά θα καταβληθούν 11,44 εκατ. ευρώ σε 34.156 δικαιούχους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ