Οnline συνέντευξη για δουλειά: Τα 4 “μυστικά” που πρέπει να γνωρίζετε

Χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορεί ο υποψήφιος εργαζόμενος να πετύχει το καλοκαίρι  σε μια online συνέντευξη  για μια θέση εργασίας δίνει η ManpowerGroup Greece.

Αναλυτικά, ορισμένοι τρόποι για να επιτύχουν οι πολίτες στην εικονική συνέντευξη είναι οι εξής:

Α. Να εξασκηθούν στην αποφυγή  τεχνικών δυσκολιών

Όπως συνήθως εξερευνούν οι πολίτες  την τοποθεσία διεξαγωγής της συνέντευξης πριν από την πραγματοποίησή της για να βεβαιωθούν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν  προβλήματα, δεν θα καθυστερήσουν ή δεν θα χαθούν, έτσι ακριβώς πρέπει να κάνουν και σε μια online συνέντευξη.

  • Να εξασφαλίσουν ότι έχουν «κατεβάσει» το κατάλληλο λογισμικό, ότι έχουν δημιουργήσει ένα λογαριασμό και  είναι εγγεγραμμένοι/ες σε αυτό και ότι γνωρίζουν  πως να κάνουν σωστή χρήση της Τεχνολογίας.
  • Επίσης, οι εικονικές συναντήσεις υπάρχει περίπτωση να ματαιωθούν, εάν παρεμποδιστούν από «παγωμένες» εικόνες, καθυστέρηση ήχου και απόρριψη κλήσεων.

Για να είναι βέβαιοι/ες ότι η online συνάντηση θα διεξαχθεί ομαλά, θα πρέπει να ζητήσουν από τους συγκατοίκους τους να αποφύγουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους , τη χρήση δραστηριοτήτων υψηλού εύρους ζώνης, όπως το online βίντεο.

Εάν το WI-FI συνεχίζει να αποτελεί ένα ζήτημα,  θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ως εναλλακτική, hotspot δεδομένα.

Β. Να δώσουν προσοχή στην παρουσία τους

Οι πολίτες θα πρέπει να περιποιηθούν την εικόνα τους , αποπνέοντας επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση. Η παρουσία μετράει επίσης πολύ και σε μια online συνέντευξη και είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα τακτοποιημένο και επαγγελματικό σκηνικό.

  • Να καθίσουν  στην ευθεία και κρατήστε το σώμα σας σε όρθια στάση
  • Να εισπνεύσουν  και να εκπνέουν  από το διάφραγμα (από την κοιλιά) προκειμένου να μην καμπουριάζουν
  • Να κάνουν μια πρόβα για να δουν πως καταγράφονται η οπτική επαφή, οι εκφράσεις του προσώπου ακόμα και ο ήχος της φωνής τους.

Σημαντικό είναι επίσης να δώσουν προσοχή στην παρουσίαση του εαυτού τους , να δείξουν  ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση που απορρέει από τις δεξιότητές τους.

Γ.Να διεξάγουν μια «πλασματική» εικονική συνέντευξη

Να εξοικειωθούν πραγματοποιώντας «πλασματικές» συνεντεύξεις με βίντεο (mock virtual interview).

Τα περισσότερα κέντρα σταδιοδρομίας παρέχουν υπηρεσίες σε αποφοίτους, όπως η διεξαγωγή «πλασματικών» επαγγελματικών συνεντεύξεων, ενώ άλλα διαθέτουν και εικονικές υπηρεσίες.

Εάν δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες σε μια τέτοια παροχή, τότε μπορούν να κάνουν  εξάσκηση με ένα φίλο τους.

Δ. Να στείλουν ένα έγκαιρο follow-up

Ένα έγκαιρο follow-up θα βοηθήσει τους πολίτες  στην επισήμανση και ενίσχυση των καλύτερων εντυπώσεων που κάνουν μετά τη συνέντευξη.

Θα πρέπει να στείλουν ένα ηλεκτρονικό σημείωμα στους υπεύθυνους πρόσληψης προσωπικού, στο οποίο θα εξηγούν τι τους έκανε να συνδεθούν με τη θέση εργασίας και πως οι συνεντευξιαστές βοήθησαν στην κατανόηση του ρόλου που απαιτεί η θέση.

Αυτή η κίνηση θα συμβάλλει στην ενίσχυση της άποψης που διαμόρφωσαν οι άλλοι για αυτούς . Μέσα σε μια ψηφιακή «καταιγίδα» πληροφοριών, θα πρέπει να θυμούνται ότι δεν είναι ανάγκη να πουν πολλά για να ξεχωρίσουν.

 

Πηγή enikonomia.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ