Οι ένστολοι θα πληρώσουν τα… αναδρομικά τους

Οι ένστολοι θα πληρώσουν τα… αναδρομικά τους

Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα μέτρα για την κάλυψη του όποιου κενού προκύψει στον προϋπολογισμό από μια τελεσίδικη απόφαση υπέρ των ομάδων που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διαβεβαίωσε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Το κόστος σε μια τέτοια περίπτωση θα καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα από τις ίδιες επαγγελματικές κατηγορίες (κυρίως ένστολοι), οι οποίες προσέφυγαν στα δικαστήρια, είπε η ίδια η πηγή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει μέσω καθυστερήσεων σε προαγωγές. Μάλιστα, το σενάριο αυτό έχει συμφωνηθεί και με την τρόικα.

Άλλωστε πρόκειται για μία λύση την οποία υιοθέτησε σε ανάλογη περίπτωση και η Πορτογαλία, σύμφωνα με την πηγή του οικονομικού επιτελείου.

«Δεν μπορεί το κόστος να καλυφθεί ούτε με αύξηση φόρων ούτε με μείωση δαπανών» σημείωσε.

Αντίθετα, στους φόρους το νέο μνημόνιο διανοίγει μια αχνή προοπτική μείωσης. Όπως  είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει ότι σε περίπτωση υπέρβασης των στόχων του προϋπολογισμού για το πρωτογενές πλεόνασμα, μπορεί να προχωρεί η κυβέρνηση σε μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων. Άλλωστε, πρόσθεσε, το ίδιο γίνεται και τώρα με τη μείωση των φόρων υπέρ τρίτων και των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ