Ο Αυστριακός καγκελάριος δηλώνει: Δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς με το… Grexit

Με μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς, τόσο εξαιτίας των αρνητικών συνεπειών για τον ελληνικό πληθυσμό, όσο και για τους κινδύνους μετάδοσης για άλλες χώρες, προειδοποίησε ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο στη Βιέννη.

Όπως ανέφερε ο κ. Φάιμαν, αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει και η ελληνική κυβέρνηση, διότι αμοιβαία προσέγγιση δεν σημαίνει πως ο ένας παραμένει αμετακίνητος και οι άλλοι προσεγγίζουν.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, ζήτησαν στις δηλώσεις τους από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει αίτηση για παράταση του προγράμματος βοήθειας, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καγκελάριος επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα πλήττεται από τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής φτώχειας στην Ευρώπη και σχεδόν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν ούτε ένα μέλος που να εργάζεται και άρα, όπως είπε, υπάρχουν και για τις δύο πλευρές και για την Ελλάδα και για την ΕΕ, πολύ καλοί και λογικοί λόγοι να υπάρξει προσέγγιση.

Ήδη, την περασμένη Πέμπτη, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, η οποία χρειάζεται, όπως είχε πει, «μια έντιμη, καλή ευκαιρία».

Όπως είχε επισημάνει ο καγκελάριος, «πρέπει να γίνει και με την Ελλάδα αυτό που είχε γίνει με την Ισπανία όταν η Μαδρίτη χρειαζόταν χρήματα για τις τράπεζές της, αλλά δεν ήθελε να μπει σε πρόγραμμα και τότε, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, κατέστη δυνατό να βρεθεί από κοινού μια λύση».

Ο κ. Φάιμαν είχε διαμηνύσει για άλλη μια φορά ότι «οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν ποιος θα τους εκπροσωπεί και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει απένα��τι στην τωρινή ελληνική κυβέρνηση μια εξίσου έντιμη στάση, όπως προς όλες τις άλλες κυβερνήσεις».

 

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Εύχομαι ότι θα ζητήσουν παράταση του προγράμματος – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόταση Σαπέν:Πλεόνασμα 1,5% αν η Ελλάδα υπογράψει

Υποχωρεί η πιθανότητα ενός Grexit σύμφωνα με τους Γερμανούς επενδυτές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ