Ντάισελμπλουμ: Το 2016 η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Βρυξέλλες: του Θάνου Αθανασίου

Το 2016 θα ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση ο Γ.Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι εκεί (τον Ιανουάριο) τοποθετείται η συζήτηση για το ασφαλιστικό και όχι στο δεύτερο σετ με προαπαιτούμενα, στο οποίο όμως θα βρίσκεται το ταμείο αποκρατικοποιήσεων και το οποίο καλείται η Ελλάδα να συμφωνήσει με την τρόικα και να νομοθετήσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο επικεφαλής του Eurogroup δεν φάνηκε να ανησυχεί για την απώλεια διαπραγματευτικής πίεσης των Ευρωπαίων τώρα που η ανακεφαλαιποίηγη των τραπεζών θα ολοκληρωθεί σύντομα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Eurogroup, το οποίο δεν συζήτησε για την Ελλάδα αλλά υιοθέτησε ανακοίνωση με εγκωμιαστικά σχόλια για αυτήν.

Σαπέν: Η ανακεφαλαιοποίηση πήγε ανέλπιστα καλά

Την ικανοποίησή του για την εκπλήρωση της πρώτης δόσης των προαπαιτουμένων αλλά και της εκταμίευσης των 2 δισ. ευρώ εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του Eurogroup.

«Καλωσορίζουμε την εκταμίευση των 2 δισ. όπως και το γεγονός ότι τελικά δεν θα χρειαστούν και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χρήματα που αποδέσμευσε ο ESM. Η ανακεφαλαιοποίηση πήγε ανέλπιστα καλά, καθώς μόνο δυο συστημικές τράπεζες θα χρειαστούν χρήματα».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι πολύ γρήγορα και πριν από την πρώτη αξιολόγηση η ελληνική κυβέρνηση, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, θα εκπληρώσει και το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων.

Πηγή: Real.gr

Δείτε επίσης:

Δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων ως τα μέσα Δεκέμβρη

Αλεξιάδης: Στόχος η 1η Φεβρουαρίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ