Νουαγιέ: Τα ευρω-πακέτα δεν είναι αιώνια

Η Ευρώπη δεν μπορεί αιωνίως να δίνει οικονομικά πακέτα στην Ελλάδα, ούτε η ΕΚΤ μπορεί να συνεχίσει τη βοήθεια επ ‘αόριστον, είπε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ, μιλώντας για τις προοπτικές της γαλλικής οικονομίας, μεταδίδουν διεθνείς αναλυτές.

Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, πως: «o Γ. Βαρουφάκης δημιουργεί μια σειρά από εντάσεις, οπότε μια αλλαγή στην ομάδα θα μπορούσε σίγουρα να βοηθήσει, όμως κατ’ ουσίαν η κατάσταση δεν μεταβάλλεται. Η κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει, επιτέλους, να αποφασίσει να προβεί σε κάποιες ουσιαστικές, σοβαρές μεταρρυθμίσεις, ώστε να βάλει ξανά την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης».

Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε επίσης στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1: «Μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη άνω του 1,5% την επόμενη χρονιά, αν υλοποιήσουμε γενναίες μεταρρυθμίσεις».

Σημείωσε πως αυτό το ποσοστό ανάπτυξης θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της ανεργίας στη χώρα και υπογράμμισε πως «θα πρέπει να “σπάσουμε” τα ταμπού στην αγορά εργασίας».

Δείτε επίσης:

“Η ΕΚΤ μπορεί να αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών”

“Εμείς δεν θα έχουμε πρόβλημα”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ