Νόμος Κατσέλη: Ποιοι δανειολήπτες πρέπει να κάνουν αίτηση επαναπροσδιορισμού – Γράφει ο Κώστας Τσουκαλάς

Αίτηση στη νέα πλατφόρμα επαναπροσδιορισμού πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά οι δανειολήπτες που θέλουν να ενταχθούν στον Νόμο Κατσέλη και οι υποθέσεις τους εκκρεμούν ενώπιον των Ειρηνοδικείων με δικάσιμο μετά τις 15 Ιουνίου 2021.

Γράφει ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς

1. Ποιες υποθέσεις αφορά ο επαναπροσδιορισμός των εκκρεμών υποθέσεων του Ν. 3869/2010

Εκκρεμείς σε πρώτο βαθμό αιτήσεις του ν. 3869/10 που έχουν προσδιορισθεί να συζητηθούν, τόσο αρχικώς όσο και κατόπιν αναβολής, μετά την 15-06-2021.

2. Ποια είναι η διαδικασία επαναπροσδιορισμού

Υποβολή αίτησης επαναπροσδιορισμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους από τον αιτούντα, μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, με τη χρήση κωδικών taxisnet. Η αίτηση επαναπροσδιορισμού υποβάλλεται αποκλειστικά από τον αιτούντα, μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Η αίτηση επαναπροσδιορισμού διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στη γραμματεία του δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου εκκρεμεί η αίτηση ρύθμισης οφειλών, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο γραμματέας του δικαστηρίου συντάσσει πράξη κατάθεσης της αίτησης, την οποία και αναρτά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η αίτηση περιλαμβάνει τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ